Το μαύρο χρήμα είναι διαχρονικό

Στα τυφλά κινείται το πολιτικό σύστημα με την υπόθεση της Ζίμενς. Το όργιο φημών προκαλεί συνεχείς πανικούς, καθώς όσο καθυστερεί η έρευνα, η λάσπη βρίσκεται διαρκώς στον ανεμιστήρα και αφήνει βαριές σκιές πάνω από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Η ΜΠΑΛΑ σε κάθε περίπτωση αυτή την ώρα είναι στη σέντρα του ΠΑΣΟΚ με τον «στρατηγό»  Τσουκάτο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και  να δέχεται πυρά ομαδόν μέσα και έξω από το κόμμα του. Το κουβάρι των αποκαλύψεων ωστόσο  δεν έχει ακόμη ξετυλιχθεί και έχουμε να δούμε  το προσεχές διάστημα πράματα και θάματα, με  εμπλοκή προσώπων που σήμερα θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας. Όπως αποκαλύπτουν  σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», το μαύρο χρήμα που αντιστοιχούσε σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έμπαινε στους περίεργους λογαριασμούς μέχρι και το  2005, έναν χρόνο δηλαδή μετά την ανάληψη της  εξουσίας από τη Ν.Δ., και η στρόφιγγα έκλεισε  επειδή άρχισε η έρευνα στη Γερμανία. Στη μεγάλη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας υπάρχουν αποδέκτες με ψευδώνυμα, υπεράκτιες εταιρείες, λογαριασμοί φυσικών προσώπων στις τράπεζες του εξωτερικού, καθώς και  «ορφανά» εμβάσματα.

Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πάντως, έχει ανεβάσει  πολύ τους τόνους και δείχνει έτοιμος να αδράξει  την ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει με το «σάπιο»  κομμάτι στο κόμμα του, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει και την εμπλοκή στελεχών της Ν. Δ. στο  σκάνδαλο που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. «Είμαι  αποφασισμένος να συγκρουστώ με την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα», δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθεί, γιατί οι πολίτες στο σύνολό τους γνωρίζουν ότι είναι «ειλικρινής και ανιδιοτελής».

Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ για κορυφαία πολιτικά στελέχη  των δύο κομμάτων έρχεται σε μια περίοδο που η  οργή των πολιτών ξεχειλίζει. Στα σούπερ μάρκετ  οι πωλητές δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν τις  τιμές, ενώ η φαντασία των επιχειρηματιών στα  τρικ είναι ανεξάντλητη. Όσο για τις τουριστικές  περιοχές, ταβερνιάρηδες και ξενοδόχοι δεν έχουν καταλάβει ότι φέτος είναι η χειρότερη χρονιά τους και συνεχίζουν με τις τιμές στα ύψη και  τις ίδιες απαράδεκτες υπηρεσίες της… σαγιονάρας. Και σαν να μη μας έφταναν αυτά τα χάλια,  έρχεται η Εφορία να επιβάλει αναδρομικά χαράτσια σε κληρονομιές και μεταβιβάσεις της τελευταίας δεκαετίας, επειδή τα έσοδα του κράτους  πάνε από το κακό στο χειρότερο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “