Σε νευρική κρίση το ΠΑΣΟΚ για τη Ζίμενς

Στην πρώτη μεγάλη νάρκη της Ζίμενς χτύπησε το ΠΑΣΟΚ. Η φημολογία που σερνόταν επί ημέρες για δύο στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη βγήκε αληθινή…

Για πρώτη φορά πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής, όπως ο «στρατηγός» Τσουκάτος, παραδέχθηκε ότι μεσολάβησε για να μπει μαύρο χρήμα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των οικονομικών του κόμματος υποστηρίζουν πως δεν το είδαν. Ο εισαγγελέας ωστόσο θα το μάθει σύντομα και θα το πει και σε μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως χθες, επέμεινε ότι η μόνη λύση για να υπάρξει διαφάνεια στην υπόθεση είναι η Εξεταστική Επιτροπή, ενώ επιχείρησε να τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ όμως για τη σκοτεινή υπόθεση της Ζίμενς δεν σταματούν εδώ. Το φετινό  καλοκαίρι προμηνύεται καυτό. Οι φήμες στο διαβολικό τρίγωνο της Πλατείας Συντάγματος οργιάζουν ότι σύντομα θα βγουν στη σέντρα δυο  ακόμη υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και δυο, παρακαλώ, εν ενέργεια υπουργοί της Ν.Δ., οι οποίοι έχουν εμπλακεί μέσω παράκτιων εταιρειών ή μέσω τρίτων φίλων και συνεργατών τους στα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Εάν αυτό  συμβεί, δεν αποκλείεται μέχρι τον Σεπτέμβριο  να δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΚΑΙ ΕΝΩ η πολιτική ζωή της χώρας βρίσκεται σε  δίνη, οι πολίτες συνεχίζουν ν΄ ανεβαίνουν τον  Γολγοθά της φτώχειας και της ανέχειας, στον οποίο τους οδηγεί η ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Οι «27»  πάντως που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες αναμένεται να μείνουν σε μέτρα- ασπιρίνες, πετώντας μάλιστα το «μπαλάκι» για την ενίσχυση των  οικονομικά ασθενεστέρων στις εθνικές κυβερνήσεις, κάνοντας όμως σαφές ότι τα όποια μέτρα  δεν θα πρέπει να αυξήσουν το έλλειμμα κάθε χώρας- μέλους σε επίπεδο μεγαλύτερο του 3% του  προϋπολογισμού της.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ – κι ενώ οι ουρές για το κτηματόσημα συνεχίζονται- το αλαλούμ με τον φόρο  στα ακίνητα παραμένει, παρά τις διαβεβαιώσεις  του υπουργείου Οικονομικών ότι θα προχωρήσει σε έκδοση εγκυκλίου, ώστε να μην πλήττονται τα ζευγάρια που έχουν συνιδιοκτησία ακινήτου.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “