Ευρωψίχουλα για τη φτώχεια

Φουντώνει σε όλη την Ευρώπη το κύμα ακρίβειας που οδηγεί στη φτώχεια όλο και μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες. Κι ενώ οι Βρυξέλλες προβλέπουν εξέγερση των οικονομικά ανίσχυρων, προτείνουν μόνο μέτρα- ασπιρίνες. Η Κομισιόν (τη στιγμή μάλιστα που η βελγική πρωτεύουσα όπου συζητούσαν οι  «27» ήταν αποκλεισμένη από τρακτέρ  και φορτηγά) πετάει το «μπαλάκι» στις εθνικές  κυβερνήσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και καθιστά σαφές ότι οι πόροι που θα  δοθούν για το Ταμείο Φτώχειας θα προσμετρηθούν στα ελλείμματα του προϋπολογισμού,  τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν το 3% του  ΑΕΠ.
ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ της Αθήνας για βοήθεια  από τα κοινοτικά ταμεία παρέμειναν προσδοκίες, ενώ η κατάσταση στην αγορά χειροτερεύει.  Το αδύναμο κράτος και οι «δυνατοί» αεριτζήδες της αγοράς σφίγγουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό των καταναλωτών αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και μέσα  σε όλα αυτά το υπουργείο Οικονομίας στα κρυφά φορτώνει με νέα χαράτσια τους ιδιοκτήτες  ακινήτων, την ώρα που υπόσχεται ψίχουλα όπως το επίδομα θέρμανσης στους οικονομικά  ασθενέστερους.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ το κλίμα παραμένει βαρύ. Η προσπάθεια να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους στην αντιπολιτευτική δράση, προς το παρόν πέφτει στο κενό. Οι συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου επιμένουν ότι «οι προσωπικές σημαίες» ανήκουν στο παρελθόν και πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε νέες διαγραφές. Όσον αφορά το μέτωπο των παλιών εκσυγχρονιστών, εμφανίζεται διχασμένο, ενώ πολλά σχόλια προκαλεί το μέτωπο που άνοιξε η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ψηφίστηκε χτες η σύμβαση για  την πώληση του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ,  παρά την αντίθεση της αντιπολίτευσης και τους  υπαινιγμούς του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη (τον οποίο στήριξε και ο κ. Παπανδρέου) κατά του υπουργού Οικονομίας περί οικογενειακών συμφερόντων στην πώληση του ΟΤΕ.  Ο κ. Αλογοσκούφης αντέδρασε μιλώντας για  σπίλωση πολιτικών αντιπάλων

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “