Ψάχνουν ευρωσωσίβιο στη θάλασσα της ακρίβειας

Όλη η Ευρώπη έχει προβλήματα με την ακρίβεια, αλλά η Ελλάδα οδηγεί το τρένο της αισχροκέρδειας και των καρτέλ.

Oι διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία σημειώνει μάλιστα ότι τον τελευταίο χρόνο η χώρα μας  υπερδιπλασίασε τις αυξήσεις σε σχέση με την ευρωζωνη στα περισσότερα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, τα λένε όλα.

ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ η Ελλάδα να είναι μια πανάκριβη  χώρα που σπρώχνει όλο και περισσότερους πολίτες της στην εξαθλίωση, ενώ στο βάθος του τούνελ δεν φαίνεται φως. Τους προσεχείς μήνες ο  τουρισμός θα υποστεί πλήγμα γιατί οι κακές και  πανάκριβες υπηρεσίες που προσφέρουμε θα αποτρέψουν πολλούς να ζήσουν φέτος τον… «μύθο τους στην Ελλάδα», για να θυμηθούμε το επιτυχημένο σλόγκαν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την έντονη οργή των  πολιτών για την ακρίβεια, αναζητά σωσίβιο στις  Βρυξέλλες. Έτσι θα δώσει έμφαση στη Σύνοδο  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την  Παρασκευή, το οποίο θα δώσει το πράσινο φως  για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ σήμερα στη Κυβερνητική Επιτροπή ο  υπουργός Ανάπτυξης θα εξαγγείλει και… νέα μέτρα   ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ πάντως εξακολουθούν να είναι  στραμμένοι στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τη σκληρή στάση  που επέδειξε ο πρόεδρος του κόμματος απέναντι στον Κώστα Σημίτη, κορυφαία στελέχη και  βουλευτές με εμφανή αμηχανία διαπιστώνουν ότι βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Αυτή την αλλαγή πορείας ο Γιώργος Παπανδρέου την ξεκαθαρίζει με τη συνέντευξή του  στα «ΝΕΑ». «Δεν επέλεξα εγώ τη σύγκρουση», «οι  προσωπικές σημαίες μάς οδήγησαν στην ήττα»,  είναι οι φράσεις- κλειδιά του προέδρου του  ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στον Κώστα Σημιτη  λέει, μεταξύ άλλων, «δεν του χρωστάω και δεν  μου χρωστάει».

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, στα Σκόπια, ο επικεφαλής του  μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος κ. Αχμέτι είναι ο νικητής των επαναληπτικών εκλογών και ο  συνεταίρος τού κ. Γκρούεφσκι στον κυβερνητικό συνασπισμό, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα. Οι αμερικανικές  πιέσεις για την επίλυση του θέματος της ονομασίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επιστρέφουν.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “