Επιχείρηση... φταίνε οι άλλοι

Στην τέχνη της επικοινωνίας αναζητεί για μία ακόμη φορά σανίδα σωτηρίας η κυβέρνηση, προκειμένου να κατευνάσει την οργή της κοινής γνώμης για το όργιο κερδοσκοπίας στην αγορά.

Μάλιστα ο φόβος των δημοσκοπήσεων οδήγησε χθες τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας να θυμηθούν την Ευρώπη για να της φορτώσουν τα βάρη της ακρίβειας. Ο κ. Κ. Καραμανλής έστειλε επιστολή στον κ. Μπαρόζο, με την οποία ζητεί τη λήψη μέτρων, ενώ ο κ. Γ. Αλογοσκούφης επανέφερε το πολυδιαφημισμένο σχέδιο για τη δημιουργία ταμείου φτώχειας μέσω του οποίου θα βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσει τους πολίτες ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την ακρίβεια, αλλά η κακή διεθνής συγκυρία.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ η κυβέρνηση ανοίγει νέο μέτωπο στα πανεπιστήμια. Προωθεί νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να συνεργάζονται με ξένα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια στις μεταπτυχιακές σπουδές. Η Κυβερνητική Επιτροπή έδωσε χθες το πράσινο φως στον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου. Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση θεωρούν πως η αναταραχή στην παιδεία λειτουργεί υπέρ τους, γι΄ αυτό ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ της Siemens προκαλεί πονοκεφάλους στο πολιτικό σύστημα. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί απ΄ αυτήν την ιστορία κι ότι δεν ήταν αυτό που εισέπραξε την επιταγή της Siemens. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η νεολαία του κόμματος έλαβε χορηγία 15.000 ευρώ το 2003 για το διεθνές φεστιβάλ που πραγματοποίησε στα Καμένα Βούρλα, αλλά όπως είπε αυτό έγινε με διαφανείς διαδικασίες. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ, που ζητεί Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, αφήνει υπονοούμενα για την είσπραξη τεράστιου ποσού από άλλο κόμμα της Βουλής.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “