Ακριβοί στα λάχανα και φθηνοί στον ΟΤΕ Ενώ η Ελλάδα αναστενάζει από την ακρίβεια

Ολομέτωπη επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς και σαφείς υπαινιγμούς εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης ένα 24ωρο μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Μία πώληση που προκάλεσε πανηγυρισμούς στη Γερμανία και θύελλα στην Ελλάδα. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος με τη δήλωσή του ότι «κάποιος θα πάει φυλακή» για την εκποίηση του ΟΤΕ. Η Χαριλάου Τρικούπη όχι μόνο δεν πήρε αποστάσεις από τη θέση Πάγκαλου, αλλά και κατέστησε σαφές πως όταν μιλάει για «απιστία» κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού, ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι θα διευρυνθούν οι πολιτικές και οι νομικές ευθύνες όσων ενέχονται στο ξεπούλημα του Οργανισμού.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πάντως επιμένει ότι η συμφωνία είναι συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ. που βρίσκονται σε εμφανή αμηχανία περιμένουν την ομιλία του Πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή για να ενισχύσουν με επιχειρήματα το οπλοστάσιό τους και να υπερασπιστούν την επιλογή εκχώρησης του ΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ μόνο το θέμα του ΟΤΕ που προκαλεί κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση. Το θέμα της ακρίβειας κάθε ημέρα που περνά γίνεται βραχνάς σε βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. που εισπράττουν την οργή των πολιτών. Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης ομολόγησε την αδυναμία των μηχανισμών του υπουργείου του να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας και προέτρεψε τους πολίτες να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ ακριβών προϊόντων. Την ίδια ώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανοίγει και πάλι τον φάκελο της αγοράς καυσίμων και «αδειάζει» την κυβέρνηση θεωρώντας ότι επί ενάμιση χρόνο παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις.

ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ έφθαναν όλα αυτά, χθες χτύπησε και ο κ. Γιώργος Ζορμπάς. Ο πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης βρώμικου χρήματος έριξε βόμβες στη Βουλή για την πολύκροτη υπόθεση των ομολόγων. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και Εφετών, ενώ υπονόησε ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες για ομόλογα τριών Ταμείων- ΤΕΑΔΥ, ΤΣΠΕΑΘ και Ταμείο Φαρμακοϋπαλήλλων- τα πορίσματα των οποίων έχει διαβιβάσει, όπως εξήγησε, στον εισαγγελέα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “