Παίζουν πλέι οφ Σουφλιάς - Δήμας

Οι πιο σκληρές κόντρες στην πολιτική γίνονται από ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν γιατί έχουν κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου της καριέρας τους.
Και τέτοια πρόσωπα χωρίς αμφιβολία είναι ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Σταύρος Δήμας. 
Η διαμάχη των δύο ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης έχει ρίζες στο μακρινό παρελθόν. Κάποιοι στη Ν.Δ. υποπτεύονται ότι μπορεί να έχει προέκταση στο μέλλον, καθώς και οι δύο πολιτικοί άνδρες ίσως φιλοδοξούν να καθήσουν στην καρέκλα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα τα άλλα είναι προσχήματα και αφορμές, όπως για παράδειγμα το θέμα της πυρηνικής ενέργειας που ήρθε να προστεθεί στον καβγά για το περιβάλλον και το Πρωτόκολλο του Κιότο.

ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει αποφασίσει να κάνει πυρηνικό τεστ στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Θέλει να ανιχνεύσει εάν οι πολίτες είναι έτοιμοι να αποδεχθούν στην Ελλάδα έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, ο οποίος αποτελεί μια πιθανή λύση στα μεγάλα ενεργειακά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε τα προσεχή χρόνια. Η παρέμβαση του κ. Γ. Σουφλιά στη σύνοδο των Αθηνών για τις κλιματικές αλλαγές δεν άφηνε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, ενώ προέτρεψε τον κ. Σ. Δήμα, χωρίς να τον κατονομάσει, να μην υποκρίνεται καθώς η χώρα μας κυκλώνεται σταδιακά από πυρηνικούς αντιδραστήρες.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ φαίνεται τα στελέχη να μην επιθυμούν να ηρεμήσουν. Ψάχνουν λόγο να διαφωνήσουν μεταξύ τους. Παράδειγμα, μια δήλωση της Λούκας Κατσέλη στα «ΝΕΑ» για τον ΟΤΕ, για την οποία συνάδελφοί της στο κόμμα θεώρησαν ότι ξεφεύγει από την κομματική γραμμή. Τι ΄χες Γιάννη, τι ΄χα πάντα.

Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ωστόσο ήρθε χθες από τον Περισσό. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προχώρησε σε μια κίνηση ενίσχυσης της ηγετικής ομάδας της. Τρεις βουλευτές και μία ευρωβουλευτής αντικαταστάθηκαν υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους. Οι βουλευτές που παραιτήθηκαν αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα στο εργατικό κίνημα. Είναι προφανές ότι στο ΚΚΕ ανακατεύουν τη σούπα και ετοιμάζονται για αντεπίθεση.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, μάθαμε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη χθες κάτι που ακούμε για πολλοστή φορά από τον ίδιο: για την αποστασία έφταιγαν όλοι, με πρώτους τους Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου και λιγότερο απ΄ όλους έφταιγε εκείνος!

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “