Γαλάζιους αντάρτες φέρνει ο ΟΤΕ

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το Μαξίμου, καθώς η συμφωνία του ΟΤΕ που θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα προκαλεί αναβρασμό στην κυβέρνηση, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

Μετά τη διαφωνία του κ. Γιώργου Σουφλιά, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής κατέγραψε την αντίθεσή του για την πλήρη παραχώρηση του μάνατζμεντ στη γερμανική εταιρεία, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναμένουν με αγωνία την τοποθέτηση και του κ. Μ. Έβερτ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ταχθεί υπέρ της συνδιοίκησης, αλλά πριν τοποθετηθεί δημοσίως περιμένει να δει το τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας. Όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη, μια δημόσια διαφωνία του κ. Μ. Έβερτ θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στην Κοινοβουλευτική

ΝΑ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ»

τις αντιδράσεις πριν πάρουν διαστάσεις επιχειρεί το Μαξίμου, καθώς πολλά στελέχη και συνδικαλιστές διαφωνούν με την παραχώρηση

Ομάδα καθώς θα έδινε τη δυνατότητα και σε άλλους διαφωνούντες που περιμένουν με το όπλο παρά πόδα να εκφραστούν. «Πρέπει να προλάβουμε το ντόμινο, διότι εάν αρχίσουν οι διφορούμενες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Θα ακολουθήσει η ΔΑΚΕ, η οποία έτσι και αλλιώς είναι αντίθετη, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη που αντιδρούν».

Σιωπή από υπουργούς 
Δεν είναι όμως μόνο οι βουλευτές, τα κομματικά στελέχη και η ΔΑΚΕ. Αρκετοί υπουργοί βρίσκονται σε αμηχανία και αποφεύγουν να βγουν και να υπερασπιστούν δημοσίως τη συμφωνία. Μάλιστα σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, όταν ερωτώνται λένε ότι δεν γνωρίζουν καλά το θέμα και περιμένουν να δουν τη συμφωνία. Παράλληλα βουλευτές ζητούν επίμονα από το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομίας να δώσουν μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάσουν τη συμφωνία στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει εντός της εβδομάδας ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Την ίδια ώρα κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια των τελευταίων ημερών ότι ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να προχωρήσει αυτή την ώρα σε ανασχηματισμό. «Όλα τα μεγάλα θέματα είναι σε εξέλιξη. Είναι αδύνατο αυτή την ώρα να αντικατασταθεί ο υπουργός Οικονομίας, ο υπουργός Εσωτερικών, η υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Ανάπτυξης και κυρίως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Όλοι χειρίζονται κρίσιμα θέματα και δεν μπορούν να αλλάξουν υπουργείο πριν κλείσει ένας κύκλος», λέει χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που συνήθως απηχεί τις απόψεις του Πρωθυπουργού και εξηγεί: «Ο Γιώργος Αλογοσκούφης πρέπει να κλείσει το θέμα του ΟΤΕ, ο Προκόπης Παυλόπουλος να ολοκληρώσει τη διοικητική μεταρρύθμιση, η Ντόρα Μπακογιάννη να κλείσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Σκοπιανό, ο Χρήστος Φώλιας έχει τη συμφωνία με τους Ρώσους, όσο για τον Γιώργο Σουφλιά τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα».

Τα σενάρια για το ΥΠΕΧΩΔΕ 
Είναι γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει με πολύ σεβασμό τον κ. Γ. Σουφλιά και δεν θα τον απομάκρυνε από τη θέση του χωρίς τη δική του σύμφωνη γνώμη. Ως προς το ενδεχόμενο να ιδρυθεί σύντομα υπουργείο Περιβάλλοντος και ο κ. Γ. Σουφλιάς να κρατήσει μόνο το υπουργείο Δημοσίων Έργων, συνομιλητές του Θεσσαλού πολιτικού λένε χαρακτηριστικά. «Ο ίδιος ο κ. Γ. Σουφλιάς έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι πρέπει να ιδρυθεί υπουργείο Περιβάλλοντος. Έχει δεσμευθεί μάλιστα ότι ο ίδιος θα κινήσει τη διαδικασία με τη συγκρότηση επιτροπής για το θέμα. Αυτό πάντως δεν θα γίνει σύντομα. Θα γίνει μέσα στη θητεία αυτής της κυβέρνησης».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “