Θέλουμε στρατηγικό σύμμαχο στον ΟΤΕ

Η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στον σχεδιασμό που έχεικαταστρώσει για τον ΟΤΕ, λέει ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης και ουσιαστικά διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τιςδιαπραγματεύσεις με την Deutsche Τelekom, αγνοώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας.

Παράλληλα επιχειρεί να υποβαθμίσει την υπόθεση Κλαδά και στέλνει το μήνυμα ότι με την παραίτησή του από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων το θέμα έχει κλείσει για το υπουργείο Οικονομίας. «Ο κ. Κλαδάς, όπως γνωρίζετε, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους», είναι το λακωνικό σχόλιο του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στη διαμάχη του με τον αποπεμφθέντα ειδικό γραμματέα της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

ΕΙΠΕ

Για το αν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για τα δομημένα ομόλογα

Δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία ένδειξη για εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού στελέχους. Άλλωστε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης το θέμα αυτό παραπέμφθηκε στις αρμόδιες εποπτικές αρχές και στη Δικαιοσύνη, την οποία πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο της

Ο υπουργός Οικονομίας δεν φοβάται ότι η υπόθεση του ΟΤΕ μπορεί να εξελιχθεί σε μείζονα κρίση για την κυβέρνηση και δεν σχεδιάζει να αλλάξει ρότα. «Η στρατηγική μας για τον ΟΤΕ είναι ξεκάθαρη και προβλέπεται ρητά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Θέλουμε στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ με μεγάλο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό προς όφελος του Οργανισμού, των πολιτών και της οικονομίας. Άλλωστε αυτή είναι η δέσμευσή μας προς τους πολίτες σε δύο διαδοχικές εκλογές», λέει με έμφαση. Η αντιπολίτευσηωστόσοσάς κατηγορεί ότι χαρίσατε το μάνατζμεντ στη γερμανική εταιρεία και ταυτόχρονα δώσατε τη δυνατότητα εύκολου πλουτισμού στην εταιρεία ΜΙG…

Η επενδυτική εταιρεία απέκτησε το 20% του ΟΤΕ από τις μετοχές που είχαν πουλήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στην αγορά. Συνολικά, είχαν διαθέσει το 66% των μετοχών του Οργανισμού. Δεν επεμβαίνουμε ούτε στις συναλλαγές που γίνονται στην αγορά ούτε στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων. Εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και ο στόχος μας είναι ένα ισορροπημένο διοικητικό σχήμα στον ΟΤΕ με έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς.

Το βέτο σάς έδωσε μια ανάσα,ωστόσο η πλειοψηφία σας είναι εύθραυστη και στηρίζεται στον αντάρτη κ. Π.Τατούλη.Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να αναζητήσει διέξοδο από αυτή τηνκατάσταση με νέα προσφυγή στις κάλπες;

Η κυβέρνηση πήρε εντολή από τον ελληνικό λαό πριν από έξι μόλις μήνες και δεν υπάρχει κανένας λόγος για προσφυγή στις κάλπες.

Αποκλείετεδηλαδήτο ενδεχόμενο να γίνουν οι εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές;

Θεωρώ ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή τετραετίας.

Ο πληθωρισμός σάς έχει ξεφύγει.Εσείς λέτε ότι φταίει η διεθνής κρίση.Δεν φταίει όμως μόνο αυτή, είναι και η κερδοσκοπία την οποία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζετε… Η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα διεθνές φαινόμενο. Και αυτό προκύπτει όχι μόνο από τα στατιστικά στοιχεία αλλά και από την αίσθηση που έχουν οι πολίτες σε όλες τις χώρες του κόσμου.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “