Κάντε πως δεν ακούτε τον Τατούλη

«Μην απαντάτε στον Τατούλη». Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου σε υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη τα οποία αγωνιούν για τις επόμενες κινήσεις του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού και του επιτίθενται με κάθε ευκαιρία.

Την ίδια ώρα τα επιτελικά στελέχη του κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ο κ. Κ. Κουκοδήμος πριν κλείσουν οι δικαστικές του περιπέτειες και πολύ περισσότερο να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. η κ. Νατάσα Αθήνη εάν τελικά καταφέρει να εξασφαλίσει δικαστικά την έδρα του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κώστα Αϊβαλιώτη.

Το επιτελείο του Πρωθυπουργού και η ηγεσία της Ρηγίλλης έχουν τη βεβαιότητα- σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ότι ο κ. Π. Τατούλης δεν πρόκειται ρίξει την κυβέρνηση. «Κανείς βουλευτής της Ν.Δ. αυτήν την ώρα δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση με τον τρόπο που έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όποιος ήθελε να το κάνει άλλωστε είχε τη μεγάλη ευκαιρία του Ασφαλιστικού. Όλοι, όμως, το ψήφισαν το κρίσιμο νομοσχέδιο συντεταγμένα, παρά τα όσα έλεγαν εκτός Βουλής», λέει κορυφαίος

ΣΤΗ Ν.Δ. ΕΚΤΙΜΟΥΝ

ότι ο Π. Τατούλης δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, αλλά και αν το κάνει θα δώσει στον Κ. Καραμανλή την ευκαιρία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

υπουργός και προσθέτει: «Όποιος επιχειρήσει να επαναλάβει το σκηνικό του 1993 θα πρέπει να έχει αποφασίσει όχι μόνο να εγκαταλείψει την πολιτική, αλλά και να αντιμετωπίσει την οργή των ψηφοφόρων της Ν.Δ.». Άλλος κορυφαίος υπουργός που γνωρίζει καλά το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι ακόμη και εάν ο Πέτρος Τατούλης κάποια στιγμή αλλάξει στρατηγική και αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση, αυτό θα το κάνει εντός Βουλής σε μια κρίσιμη ψηφοφορία.

Σε μια τέτοια περίπτωση, προσθέτει, δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Κώστα Καραμανλή για προσφυγή στις κάλπες. «Η Βουλή είναι το προνομιακό του πεδίο και σε μια στιγμή μάλιστα που εμφανίζεται πολύ ενισχυμένος στην κοινωνία θα προκηρύξει εκλογές», λέει ο ίδιος υπουργός σημειώνοντας ότι τέτοιες εκλογές- σε κλίμα εξαιρετικής πόλωσης και με το μόνο θέμα της προεκλογικής ατζέντας να είναι η αποστασία- βοηθούν στην επανεκλογή της κυβέρνησης».

Σενάρια με Κουκοδήμο 
Με αυτά τα δεδομένα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο το οποίο συζητείται έντονα τα τελευταία 24ωρα στα πηγαδάκια όπου κάποιοι υποστηρίζουν «να διαγραφεί ο Τατούλης και να έρθει πίσω ο Κουκοδήμος». Κομματικό στέλεχος τονίζει ότι «κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί για διάφορους λόγους. Πρώτον, θα φανέρωνε μεγάλη ανασφάλεια του Πρωθυπουργού και θα άνοιγε τη διάθεση για ανταρσίες και εκβιασμούς και σε άλλους βουλευτές». Και προσθέτει: «Δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Κουκουδήμος στη Ν.Δ. αλλά όταν ξεμπερδέψει με τις δικαστικές του εκκρεμότητες. Μέχρι τότε η πλειοψηφία θα συνεχίσει να πορεύεται με 151 βουλευτές και θα αδιαφορεί για ό,τι δηλώνει δημοσίως ο κ. Π. Τατούλης».


Καλούν πάλι τον Ζορμπά για τα ομόλογα

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΚΡΟΑΣΗ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής του προέδρου της εθνικής αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες Γιώργου Ζορμπά ζητά η αντιπολίτευση προκειμένου να ενημερώσει για τα δομημένα ομόλογα και τις μέχρι τώρα έρευνες.

Σε κοινό αίτημά τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Απόστολο Σταύρου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Απ. Κακλαμάνης, Ευάγγ. Βενιζέλος και Φ. Πετσάλνικος, καθώς και οι συνάδελφοί τουςμέλη της ίδιας Κοινοβουλευτικής ΕπιτροπήςΛιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) και Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) τον καλούν να καλέσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τον κ. Γ. Ζορμπά ώστε να δώσει διευκρινίσεις για τη μέχρι σήμερα πορεία της διερεύνησης της εθνικής αρχής σχετικά με τα δομημένα ομόλογα που αγοράστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο φόβος των επιστολών

ΣΤΕΛΕΧΟΣ της Ν.Δ. παρατηρεί πως οι συνεχείς επιθέσεις Τατούλη- ιδιαίτερα μάλιστα εάν το Μέγαρο Μαξίμου συμπεριφέρεται σαν να μην τις ακούει- θα έχουν μεγάλο κόστος τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό αφού ισοπεδώνουν την εικόνα που τόσα χρόνια προσπαθεί να οικοδομήσει το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Παράλληλα, προσθέτει πως εάν οι επιστολές Τατούλη δοθούν στη δημοσιότητα και δείχνουν πως ο πρώην υφυπουργός προειδοποιούσε τον κ. Καραμανλή για την κατάχρηση εξουσίας Ζαχόπουλου και το «κράτος εν κράτει» του στο υπουργείο Πολιτισμού, τότε η ζημιά στην κυβέρνηση θα είναι πολύ μεγάλη καθώς οι καταγγελίες του θα γίνουν πολύ πιο πιστευτές απ΄ ό,τι είναι σήμερα.

«Μην τον προκαλείτε»

ΕΠΙΤΕΛΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Ν.Δ. έχουν τη βεβαιότητα ότι ο κ. Π. Τατούλης θα συνεχίσει να κάνει δηλώσεις, να αρθρογραφεί και να πετάει πέτρες στην τζαμαρία της Ν.Δ. «Είναι προφανές ότι ο Πέτρος έτσι θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται πολιτικά και αυτό πρέπει να το συνηθίσουμε και να μην μπούμε στη διαδικασία να τον προκαλούμε», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Ρηγίλλης και υποστηρίζει: «Όσο είμαστε εμείς όμηροι του Πέτρου Τατούλη, αλλά τόσο είναι και εκείνος όμηρος των ψηφοφόρων της Ν.Δ. αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας που ξέρει ότι αυτήν την ώρα ο τόπος δεν αντέχει και νέες εκλογές».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “