Άκουσε το πρώτο «όχι» ο πλανητάρχης

Νέο θρίλερ με παζάρια για το όνομα των Σκοπίων μέχρι τον Δεκέμβριο αρχίζει από αύριο μετά το πρώτο βέτο του κ. Κ. Καραμανλή για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

O Πρωθυπουργός- εκφράζοντας τη βούληση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας- είπε «όχι» στον Πρόεδρο Μπους όταν εκείνος ζήτησε η γειτονική χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ με το όνομα FΥRΟΜ.

ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ Σύνοδο Κορυφής ο χαμένος αυτής της επώδυνης διαδικασίας- και για τις δύο χώρες- είναι τα Σκόπια που δεν άδραξαν τη μεγάλη ευκαιρία να οικοδομήσουν στενή σχέση φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα. Μια σχέση η οποία μπορεί να επιταχύνει την οικονομική της ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών της.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ της Συνόδου ήταν ο Τζορτζ Μπους, καθώς ο στόχος του να προκριθούν η Ουκρανία και η Γεωργία για ένταξη στις επόμενες Συνόδους του ΝΑΤΟ «ναυάγησε» μετά την κάθετη άρνηση της κ. Μέρκελ- η οποία μάλιστα του έστησε… άγριο καβγά.

ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μέτωπο τώρα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για τους οικονομικά ασθενέστερους. Ο στόχος για την απόκτηση κατοικίας γίνεται πλέον άπιαστο όνειρο, καθώς οι τράπεζες κλείνουν τη στρόφιγγα στα δάνεια. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων έχουν μειωθεί κατά 15%, ενώ βρίσκεται στο «ψυγείο» πλήθος αιτήσεων, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα απαιτούν από τους πελάτες τους να συμμετάσχουν με μετρητά σε μεγαλύτερο ποσοστό.

ΚΑΙ ΣΑΝ να μην έφθαναν τα όσα τραβάνε οι πολίτες καθημερινά, χωρίς ουσιαστικά ενημέρωση η κυβέρνηση αύξησε τα διόδια στις εθνικές οδούς- στις οποίες αντί να πληρώνουμε θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να τις διανύσουμε. Τις ακατανόητες αυξήσεις ακολούθησε η τσαπατσουλιά, με τους υπαλλήλους των διοδίων να μην έχουν ρέστα να δώσουν στους οδηγούς. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει κομφούζιο, να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και να χρειαστεί η παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι μερικά πράγματα σ΄ αυτή τη χώρα δεν αλλάζουν ποτέ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “