Είναι εφτάψυχο το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο». Με τη φράση αυτή η Άννα Διαμαντοπούλου εκφράζει το κλίμα αισιοδοξίας για ανάκαμψητου ΠΑΣΟΚ που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την πρόταση δυσπιστίας, με την οποία ο Γ.Παπανδρέου κατάφερε να συσπειρώσει όλα τα στελέχη αλλά και τις αλλαγές στις θέσεις- κλειδιά του κόμματος.

«Ένα μεγάλο κόμμα με την ιστορία, την προσφορά και τις δυνάμεις που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, δεν διαλύεται τόσο εύκολα. Ούτε θα το επιτρέψουμε», λέει το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος και συνεχίζει με αιχμές για τον ΣΥΝ. Μιλάει για υπεροψία που δεν ταιριάζει στην Αριστερά και επικρίνει την ηγεσία του ανερχόμενου- τουλάχιστον δημοσκοπικά- κόμματος ότι κινείται μεταξύ Μάο και Βενεζουέλας. «Είναι αναγκαίο να υπάρχει μια μεγάλη δύναμη της νέας Αριστεράς και προς αυτή την κατεύθυνση δεν αρκούν αριστεροί διανοητές ούτε think tanks ούτε σχήματα διαμαρτυρίας. Χρειάζεται ένα κόμμα μεγάλο με ρίζες στον λαό, με διαχρονικές αξίες και αρχές που είναι τα πραγματικά “δεσμά” του, που ενεργοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις. Αυτό είναι το στοίχημα, σε αυτό θα κριθούμε», λέει χαρακτηριστικά.

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Προσβεβλημένοι αισθάνονται οι προβεβλημένοι κατ΄ απονομήν. Υποστήριξα αυτή την επιλογή απότην πρώτη στιγμή και είμαι έτοιμη να υποστηρίξω και πιο ριζοσπαστικές αλλαγές. Τα έμπειρα στελέχη οφείλουμε να καταθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία, τις ικανότητες που αποκτήσαμε και από τις ευκαιρίεςπου μας έδωσε το ΠΑΣΟΚ, στην υποστήριξη των νέων προσώπων που απαιτεί η κοινωνία»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “