Μπλέκουν Παπούλια στο Ασφαλιστικό

Άρον άρον βγαίνουν στη σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενοι πριν αρχίσουν να ισχύουν τα νέα όρια του Ασφαλιστικού (1.1.2009).

Αυτή είναι η πρώτη παρενέργεια ενός νόμου που έχει προκαλέσει πανικό στους πολίτες, ενώ οι ειδικοί επιμένουν ότι αποτελεί μόνο την πρώτη δόση και άλλων ακόμη πιο σκληρών ρυθμίσεων για τους σημερινούς σαραντάρηδες που θα έρθουν έτσι και αλλιώς τα επόμενα χρόνια.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ νομοσχέδιο πάντως συνεχίζει να προκαλεί συγκρούσεις στις σχέσεις της κυβέρνησης με τα συνδικάτα τα οποία απειλούν με νέο γύρο κινητοποιήσεων. Παράλληλα έχει αποτελέσει την αφορμή να αναδειχθούν για μία ακόμη φορά οι δύσκολες σχέσεις των κομμάτων της ευρύτερης Αριστεράς ΠΑΣΟΚ- ΚΚΕ και ΣΥΝ, τα οποία διαγκωνίζονται ως προς τις πρωτοβουλίες αντιπολιτευτικών δράσεων. Ο Συνασπισμός, που επιχείρησε να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων με την πρότασή του να ζητήσει δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, δέχεται τώρα πυρά ομαδόν για την πρωτοβουλία του να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ να αντιμετωπίσει μόνο τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες και τις εκτεταμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων η κυβέρνηση. Ο εφιάλτης των πυρκαγιών ενέσκηψε προώρως κάνοντας πρεμιέρα στην όμορφη Σκόπελο. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να πήρε το μάθημά της από τον περσινό Αύγουστο και παραμένει απροετοίμαστη, παρά τις εξαγγελίες για ενίσχυση της πυροπροστασίας με πυροσβεστικά οχήματα και αεροσκάφη. Ας ελπίσουμε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν θα κάνει όσα δεν έχει κάνει έως σήμερα για να μην ξαναζήσουμε την περσινή καταστροφή.

ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ, το Σκοπιανό, τα τελευταία 24ωρα στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί τελικά να βρεθεί λύση πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου. Πάντως στη γειτονική χώρα έχει ξεσπάσει εμφύλιος στην πολιτική ηγεσία, με τον ισχυρό πρόεδρο της χώρας να επιθυμεί λύση και τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται όλο και πιο αδιάλλακτος καταφερόμενος κατά της Ελλάδας με κατηγορίες περί εκβιασμών.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “