Ο ΣΥΝ έχει το άγχος των γκάλοπ

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας, όπως αυτοπροσδιορίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ». Με τη φράση αυτή απαντά ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης όταν ερωτάται εάν είναι πιθανό το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τη φθίνουσα πορεία της Ένωσης Κέντρου τη δεκαετία του ΄80 και τη θέση να καταλάβει ο Συνασπισμός.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει επίσης τον ΣΥΝ ότι διακατέχεται από ένα επικοινωνιακό άγχος να εμφανίζεται διαρκώς πρώτος λόγω της «δημοσκοπικής του άνθησης». Παράλληλα όμως τάσσεται υπέρ των συνεργασιών των κομμάτων της ευρύτερης Αριστεράς στη βάση «προσδιορισμένων προγραμματικών συμφωνιών».

Κατά τα άλλα ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης συμφωνεί με τις επιλογές του κ. Γ. Παπανδρέου για την πλήρη ανανέωση του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και με την τοποθέτηση του κ. Γ. Ραγκούση στη θέση του γραμματέα. Θεωρεί όμως ότι στο εξής τα συνέδρια του κόμματος δεν πρέπει να γίνονται με 6.000 άτομα, αλλά οι σύνεδροι να μην ξεπερνούν τους 2.000 όπως γίνεται στα περισσότερα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης.

Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης επιτίθεται στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Παρ΄ ότι πιστεύει ότι το θέμα είναι πάντα ανοιχτό, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κινείται με λάθος τροπο περικόπτοντας παροχές και θίγοντας κεκτημένα δικαιώματα. «Γι΄ αυτό θα μας βρει μπροστά της», λέει χαρακτηριστικά.

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ 5.000- 7.000 ΣΥΝΕΔΡΟΥΣΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ

Θεωρώ ότι συνέδριο με πάνω από 2.000
συνέδρους δεν πρέπει ναξαναγίνει. Είναι επίσηςζήτημα λειτουργίας τηςεσωκομματικής δημοκρατίας καθώς κατά τη γνώμη μου οι χαλαρές και «ξεχειλωμένες»συνθέσεις δίνουν μία κατ΄επίφασιν δημοκρατικότητα στις διαδικασίες ελέωμαζικότητας και φυσικάυποκρύπτουν τηνοργανωτική αποδιάρθρωση της βάσης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “