Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ

Δεν συμμερίζεται τις προβλέψεις δημοσκόπων και πολιτικών στελεχών ότι ο δικομματισμός έχει κλείσει τον κύκλο του και στο εξής θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες κομμάτων για να κυβερνηθεί η χώρα. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αισιοδοξεί ότι το κόμμα του θα κερδίσει ξανά τις εκλογές. Έτσι απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο τη συνεργασία της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ, αποκλείει κυβερνητική συνεργασία της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι στη «δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», καθώς- όπως λέει- την τύχη των κομμάτων την κρίνει ο λαός, ο οποίος δίνει στο τέλος τη λύση.

«Έχω πει επανειλημμένως τις απόψεις μου για τις δημοσκοπήσεις: είναι καλά εργαλεία μελέτης και ανάλυσης, ιδίως της πολιτικής ζωής, αλλά δεν υποκαθιστούν τη λαϊκή ετυμηγορία. Μόνον ο λαός κρίνει την τύχη των κομμάτων» λέει χαρακτηριστικά και τονίζει: «Αλλά για να μη νομίζετε ότι υπεκφεύγω σάς παραπέμπω σε πολλές άλλες δημοσκοπήσεις στο παρελθόν που, περιστασιακά, έδειχναν ανάλογη μείωση ως προς την εκλογική δύναμη των δύο κομμάτων. Όμως, τονίζω και πάλι, από τις δημοσκοπήσεις δεν πρόκειται να βγάλω προκαταβολικά κανένα συμπέρασμα ως προς τη λαϊκή ετυμηγορία».

Αρκετοί στο κόμμα σας πάντως δείχνουν να ανησυχούν με το ενδεχόμενο συνεργασίαςΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ, παρ΄ ότι αυτή την ώρα δεν φαίνεται πιθανό κάτι τέτοιο. 

Δεν υπάρχει ανησυχία. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλωστε. Δη μοκρατία έχουμε, ο λαός και τα κόμματα αποφασίζουν κυριάρχως και, άρα, ελευθέρως. Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ φθάσουν σε κοινές θέσεις για ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου, ο λαός θα κρίνει την αξιοπιστία του και την τύχη του. Και εμείς, δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή και η Ν.Δ., θα κριθούμε για το έργο μας και την προοπτική που εγγυώμαστε για τον τόπο. Και εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος της προσπάθειάς μας. Η αντιπολίτευση ας κάνει αυτό που νομίζει. Θα κριθεί από τα έργα της. Ένα όμως είναι βέβαιο και ισχύει για όλους μας: Ιδίως κατά τους

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει ανησυχία. Δεν θαμπορούσε να υπάρξει άλλωστε.Δημοκρατία έχουμε, ο λαός και τα κόμματα αποφασίζουν κυριάρχως και, άρα, ελευθέρως.Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ φθάσουν σε κοινές θέσεις για ένα πρόγραμμα διακυβέρνησηςτου τόπου, ο λαός θα κρίνει την αξιοπιστία του και την τύχη του.

κρίσιμους καιρούς που ζούμε, ο λαός δείχνει να μην ανέχεται στην πολιτική «σημαίες ευκαιρίας».

Ο κ. Π. Παυλόπουλος διαψεύδει τα σενάρια που θέλουν τον κ. Κ. Καραμανλή να σχεδιάζει να προχωρήσει σε διπλές εκλογές με στόχο, τη δεύτερη φορά- με διλήμματα περί ακυβερνησίας- να εξασφαλίσει μια οριακή αυτοδυναμία: «Μόλις επτά μήνες μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής προς την κυβέρνηση, είναι αδιανόητο να μιλάμε για εκλογές. Ο λαός περιμένει από την κυβέρνηση Καραμανλή να λύσει τα εναπομείναντα προβλήματα της χώρας. Αυτήν άλλωστε την εντολή τής έδωσε. Δεν έχουμε περιθώρια για χάσιμο χρόνου».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “