Σκόπιμη σύγχυση

Προφανώς ο υπουργός Ανάπτυξης δεν ξέρει χορό ή εάν χορεύει σίγουρα είναι κακός χορευτής, διαφορετικά δεν θα έκανε εξισώσεις του τύπου η ακρίβεια, όπως και το τανγκό, χρειάζεται δύο. Αγνοεί ο υπουργός ότι στο τανγκό και οι δύο χορευτές είναι πρωταγωνιστές με ισχυρούς ρόλους, ενώ ανεβαίνουν στην πίστα και οι δύο με τη θέλησή τους. Η σχέση του καταναλωτή με τον ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ δεν είναι ισότιμη, γιατί στη χώρα μας ο καταναλωτής πλέον δεν έχει το δικαίωμα της επιλογής. Τα καρτέλ εδώ και χρόνια κατήργησαν την ελεύθερη αγορά και στραγγάλισαν τον ανταγωνισμό.

Όλοι πωλούν το γάλα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης στις ίδιες τιμές, ενώ η εξαπάτηση των πελατών με τις δήθεν προσφορές που ισχύουν στα ράφια αλλά δεν ισχύουν το ταμείο κοντεύει να γίνει ο κανόνας και μάλιστα σε γνωστές και πολυδιαφημιζόμενες αλυσίδες καταστημάτων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να μην ξέρει τανγκό, αλλά ξέρει καλά τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά. Σκόπιμα και έξυπνα λοιπόν συγχέει τους λίγους προνομιούχους και τους χαζοκοσμικούςπου παρακαλάνε να βρούνε τραπέζια στα ακριβά εστιατόρια και τα πανάκριβα καφέ- με τα εκατομμύρια πολίτες που ζουν στο όριο της φτώχειας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “