Τα χειρότερα δεν τα ΄χουμε δει ακόμη

Την πρόβλεψη ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου κρύβει ακόμη πολλές επώδυνες αποκαλύψεις για την κυβέρνηση κάνει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στα «ΝΕΑ». Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όταν ερωτάται για την περίεργη ιστορία που ταλανίζει τον δημόσιο βίο επί έναν μήνα, τονίζει με νόημα:«Αντιστρέφω τον Ναζίμ Χικμέτ για να πω: Τα χειρότερα δεν τα ΄χουμε δει ακόμη».

Τονίζει ακόμη ότι το ηθικό και πολιτικό πλήγμα που υπέστησαν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μεγάλο. Και αφορά την ουσιαστική άρνησή τους να συνδράμουν τη δικαιοσύνη», τονίζει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει τις επικρίσεις λέγοντας: «Έχουμε μια προφανή επιχείρηση συγκάλυψης ακόμη μίας υπόθεσης με πολλαπλά αναπάντητα ερωτηματικά και όργιο φημών, επιστρατεύοντας τελικά το αίολο επιχείρημα του δημοσιογραφικού απορρήτου που δήθεν έχει ο κ. Ανδριανός».

Η κ. Άννα Διαμαντόπουλου επιτίθεται προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τον οποίο θεωρεί κύριο υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν: «Υπενθυμίζω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μόλις άνοιξε η Βουλή, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να δώσει άμεση εντολή στους συνεργάτες του να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Το τρένο έχει περάσει. Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά και η όποια αλλαγή στάσης δεν παρέχει πλέον άφεση αμαρτιών». Και τονίζει: «Άλλωστε υπάρχουν και οι ευθύνες του Πρωθυπουργού, ως υπουργού Πολιτισμού, όταν οι πρωταγωνιστές είναι προσωπικές επιλογές του, με πρωτοφανή εκχώρηση εξουσιών σε ένα πρόσωπο, με αποτελέσματα αρνητικά για το δημόσιο συμφέρον (διαχείριση πόρων, επιχορηγήσεις, στρατιές νέων συμβασιούχων), θέματα για τα οποία επίσης αρνείται να συνεισφέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ως δραματική επανάληψη, αλλά και πλήρη απομυθοποίηση της «νέας διακυβέρνησης» 2004-2007. Κατέρρευσε η επιχείρηση υποκατάστασης της πολιτικής απόμια ηθικοπλαστική θεώρηση.Επιβεβαιώθηκε η ένδειαμεταρρυθμιστικών στόχων και σχεδίου. Εδραιώνεται η υποβάθμιση των θεσμών της δημοκρατίας και της λειτουργίας του κράτους. Ο τετραετής καραμανλισμός επιτείνει και βαθαίνει όλα τα αρνητικά φαινόμενα και παθογένειες τηςελληνικής κοινωνίας, δημιουργώντας ένα καταθλιπτικόπεριβάλλον χωρίς ελπίδα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “