Ροζ αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία

Σε καυτό πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες για τηνκυβέρνηση εξελίσσεται η υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Η αρχική προσπάθεια της Ν.Δ. να περάσει αυτή η περίεργη ιστορία ως «ροζ περιπέτεια» χωρίς άλλες παραμέτρους πέφτει στο κενό, καθώς κάθε μέρα που περνά εντείνεται η φημολογία και ενισχύονται οι υποψίες ότι κάτι σάπιο υπήρχε στο υπουργείο Πολιτισμού. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση με τον Πρωθυπουργό στην πρώτη γραμμή προκειμένου να τονώσει την αυτοπεποίθηση στελεχών και οπαδών της Ν.Δ. που δοκιμάζεται σοβαρά.

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ της κυβέρνησης θα γίνει με το επιχείρημα ότι «για εμάς η μηδενική ανοχή δεν είναι προεκλογική κουβέντα, αλλά γίνεται πράξη καθώς δεν διστάζουμε να απομακρύνουμε από τη θέση του όποιον εκθέτει την κυβέρνηση και προκαλεί τους πολίτες». Η αντιπολίτευση ωστόσο αντιδρά και ο Συνασπισμός ζητά ενδελεχή έλεγχο στα έργα και τις ημέρες Ζαχόπουλου – ιδιαίτερα για τους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων-, ενώ σήμερα το θέμα θα βρεθεί πρώτο στην ατζέντα του κορυφαίου οργάνου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΠΑΝΤΩΣ, η υπόθεση Ζαχόπουλου έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση που βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις περίφημες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Σήμερα η Φάνη Πετραλιά αναμένεται να ανοίξει το μεγάλο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, που αφορά 537 επαγγέλματα και πάνω από 700.000. ασφαλισμένους. Τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση θα προκαλέσουν ασφαλιστικές ανατροπές για μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων, γεγονός που θα ανοίξει νέο κύκλο αναταράξεων και κινητοποιήσεων. ΚΑΙ ΣΑΝ να μην έφθαναν όλα αυτά τα δύσκολα και δυσάρεστα, οι κερδοσκόποι χτύπησαν και πάλι μέσα στις γιορτές. Πρώτοι οι πρατηριούχοι που εκμεταλλεύτηκαν την αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς και έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη των ταλαιπωρημένων από τα ατελείωτα μποτιλιαρίσματα εκδρομέων. Οι πιο ταλαιπωρημένοι και αυτής της εξόδου είναι όσοι τόλμησαν να περάσουν από το περίφημο πέταλο του Μαλιακού, όπου η ουρά έφθασε χθες τα 30 χιλιόμετρα. Μα, θα πείτε, είναι είδηση τα χάλια της Εθνικής Οδού; Προφανώς όχι. Είναι είδηση όμως ότι τα χρόνια περνούν και τα προβλήματά μας παραμένουν στάσιμα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “