«Δεν θα αφήσουμε μόνο τον Μαγγίνα»

Όχι «στους συμβιβασμούς και τα μπαλώματα» για το Ασφαλιστικό, δηλώνει ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και καλεί την κυβέρνηση να βάλει τον πήχυ ψηλά, ακόμη και εάν χρειαστείνα περάσει μέσα από διαφωνίες και συγκρούσεις.

Τονίζει ωστόσο ότι ο δημιουργικός διάλογος είναι αναγκαίος και εξηγεί ότι «το Ασφαλιστικό από τη φύση του απαιτεί ιδιαίτερα προσεγμένους χειρισμούς που εξελίσσονται ή μεταβάλλονται ανά εποχές.Οπότε η λέξη ρύθμιση ταιριάζει περισσότερο.Ρύθμιση με ήπιες αλλαγές και μέτρα κοινωνικής

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Πιστεύω ότι οφείλουμε να διαφυλάσσουμε το όριο τηςτετραετίας κατοχυρώνοντάς το μάλιστα και Συνταγματικά. Τέτοιες συζητήσεις περί μονών, διπλών ή άλλων εκλογών δεν απηχούν τις απόψεις του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και συμβάλλουν στο να χάνεται η αξιοπιστία της πολιτικής. Κανένα σοβαρό κράτος δεν σέρνει κάθε τρεις και λίγο τους πολίτες στην κάλπη»

ευαισθησίας». Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης παίρνει ανοιχτά θέση στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για το Ασφαλιστικό και απαντά σε όσους λένε ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω και θα οδηγηθεί σε συμβιβασμό κάτω από την πίεση των ανταρτών: « Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι είτε ανοίγεις ένα θέμα και το φτάνεις μέχρι εκεί που πρέπει είτε δεν το ανοίγεις καθόλου.Οι συμβιβασμοί υπό το άγχος της εσωκομματικής πίεσης δεν μου ταιριάζουν».

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. προεξοφλεί ότι ο κ. Β. Μαγγίνας δεν θα είναι μόνος του σε αυτό τον δύσκολο δρόμο διότι υπουργοί και κορυφαία στελέχη θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή προκειμένου να στηρίξουν μια κυβερνητική επιλογή η οποία αποτελεί προεκλογική δέσμευση του κόμματος. Αποφεύγει να αφήσει αιχμές για τους αντάρτες βουλευτές και μιλάει για «καλοπροαίρετες» διαφωνίες, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο κ. Καραμανλής να προχωρήσει σε διπλές εκλογές μέσα στη διετία, πριν προλάβει το ΠΑΣΟΚ να ανασυνταχθεί: «Τέτοια σενάρια μπορεί να εξυπηρετούντην καθημερινή μάχη της πολιτικής και της δημοσιογραφίας,αλλά βρίσκονται μακριά από τη δική μου νοοτροπία.Πιστεύω ότι οφείλουμε να διαφυλάσσουμε το όριο της τετραετίας κατοχυρώνοντάς το μάλιστα και συνταγματικά.

Τέτοιες συζητήσεις περί μονών,διπλών ή άλλων εκλογών δεν απηχούν τις απόψεις τουΠρωθυπουργού και της κυβέρνησης και συμβάλλουν στο να χάνεται η αξιοπιστία της πολιτικής.Κανένα σοβαρό κράτος δεν σέρνει κάθε τρεις και λίγο τους πολίτες στην κάλπη».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “