Επιδρομή για... Όσκαρ

Με μια θεατρική επιχείρηση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τωνδεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων, η Πολιτεία προχώρησε στηνπροσάρτηση των Ζωνιανών στην ελληνική επικράτεια.

Έγιναν συλλήψεις, ωστόσο οι ένοπλοι χασισοκαλλιεργητές που είχαν στήσει φονική ενέδρα στους αστυνομικούς την προηγούμενη βδομάδα δεν βρέθηκαν, ούτε και τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν. Όσοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο δράσης των συμμοριών της περιοχής του Μυλοποτάμου λένε ότι είναι πολλά τα λεφτά που τζιράρονται από το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και απαιτείται σοβαρή προσπάθεια της Πολιτείας για να αλλάξει το σκηνικό στην περιοχή.

Ο ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ, πάντως, της κυβέρνησης είναι ο… παλιός και ακούει στο όνομα Γιώργος Ζορμπάς. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος προσήλθε χθες στη Βουλή και με τον τρόπο που απαντούσε στις ερωτήσεις των βουλευτών άφηνε να εννοηθεί ότι οι μίζες από τα αμαρτωλά ομόλογα πήγαν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχει στείλει στον εισαγγελέα και το πόρισμα για το ταμείο των δημοσιογράφων- ΤΣΠΕΑΘ- ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση των κ.κ. Σανιδά και Κολιοκώστα για το προηγούμενο πόρισμά του, που «έκαιγε» την κυβέρνηση.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης έχει φθάσει στα ύψη, ενώ πολλά στελέχη εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα στο κόμμα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε χθες στο Ηράκλειο, ενώ ο κ. Βενιζέλος ανεβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σκανδαλίδης, πάντως, στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» λέει χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή θα εκλεγεί πρόεδρος χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις που αφορούν την ισχύ και τον ρόλο του», ενώ σημειώνει ότι θα είναι δίπλα σε όποιον εκλεγεί.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ που ήρθε από χθες θα είναι πολύ βαρύς για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στην Αττική έφθασε τα 70 λεπτά το λίτρο και στην επαρχία τα 74. Η ανοδική πορεία δεν έχει ακόμη τελειώσει, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται στην επαρχία να φθάσει τα 76 λεπτά το λίτρο, και πάει λέγοντας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “