Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω, από Αλογοσκούφη

Άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσφέρει στο σύστημακοινωνικής ασφάλισης μόνο 3,8 δισ. ευρώ έναντι 12,4 δισ. ευρώ που διεκδικεί η ΓΣΕΕ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί να πληρώσει με… βερεσέδια τα χρέη του κράτους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Οι οφειλές της περιόδου 2003 – 2008, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, θα καταβληθούν στο Ταμείο μέσω «μακροχρόνιων ομολόγων» δεκαετούς ή εικοσαετούς διάρκειας. Η ανακοίνωση του υπουργού προκάλεσε σάλο και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν εντονότατα στην προοπτική να «φεσωθούν οι επόμενες γενιές και με τα βεβαιωμένα χρέη του κράτους στο ΙΚΑ» όπως είπαν, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια» τα λεγόμενα του υπουργού!

ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΝΙΑΝΩΝ» συνεχίζει την… αυτόνομη λειτουργία του εκβιάζοντας την ελληνική πολιτεία και εξευτελίζοντας τις διωκτικές αρχές. Μια αυτονομία που χτίστηκε με ισχυρές πολιτικές πλάτες και την κάλυψη επίορκων αστυνομικών ώστε οι συμμορίες της περιοχής με πρόσχημα το δήθεν παραδοσιακό νταηλίκι να προβαίνουν σε παράνομες πράξεις: εμπορία όπλων, καλλιέργεια χασίς, ληστείες τραπεζών με μπουλντόζες, καταπάτηση περιουσιών και ζωοκλοπές. Ακόμη μια φορά αποκαλύφθηκε η αδυναμία της πολιτείας αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της Αστυνομίας, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει μικροαπατεώνες και σε κάποιες άλλες συνδιαλέγεται με κακοποιούς. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ επικαιρότητα οι προβολείς συνεχίζουν να είναι στραμμένοι στο ΠΑΣΟΚ, όπου η μάχη Παπανδρέου- Βενιζέλου γίνεται όλο και πιο σκληρή λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον αέρα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, μιλώντας χθες από τη Χαλκίδα προχώρησε σ΄ άλλη μια σκληρή επίθεση κατά των συμφερόντων και της διαπλοκής και αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου δήλωσε: «Δεν θέλουμε την εξουσία για την εξουσία, το κράτος για λάφυρο, την ηγεσία για προσωπική φιλοδοξία». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την άλλη, που περιόδευσε για δεύτερη μέρα στον Πειραιά όπου έχει σημαντικό προβάδισμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις νέο ΠΑΣΟΚ με παλιά υλικά και τόνισε πως το παλιό ΠΑΣΟΚ κρίθηκε στην πράξη και πως ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “