H κυβέρνηση έπρεπε να ενημερώσει από πέρυσι

Χαρακτήρα ντόμινο προσλαμβάνουν τα συνεχή χτυπήματα που δέχεται η κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και από την κλιμακούμενη αντίδραση εργαζομένων και συνταξιούχων στη σκληρή πολιτική της λιτότητας.

Οι ισχυρότεροι κλυδωνισμοί προκαλούνται από την υπόθεση των υποκλοπών, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε αλλα θέματα. H αντίδραση του ΠΑΣΟΚ – στις δηλώσεις Βουλγαράκη για τον κ. Παπανδρέου – ήταν σκληρή. Ο κ. N. Αθανασάκης κατηγόρησε τον υπουργό Πολιτισμού για αναίδεια και απρεπή συμπεριφορά. Το ηχηρό χαστούκι όμως για την κυβέρνηση ήρθε από τον επίτιμο πρόεδρο της N.Δ., τον Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά σχετικά με τους χειρισμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και είπε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την υπόθεση από την πρώτη στιγμή – δηλαδή πριν από έναν χρόνο – και να ενημερωθούν αμέσως οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν είναι όμως μόνο ο κ. K. Μητσοτάκης που έριξε τη βόμβα. Βουλευτές και στελέχη πλέον ασκούν και δημοσίως κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας δηλώνει ότι δεν έχει πεισθεί από τις εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, ενώ ο κ. Π. Καμμένος επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΥΠ και τη Δικαιοσύνη.

KAI ΕΝΩ η κυβέρνηση ταλανίζεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι οικονομικά ασθενέστεροι δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές τους. Τα τελευταία χρόνια η ανεξέλεγκτη ακρίβεια και ο υπερδανεισμός έχουν οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χρεοκοπία, ενώ όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια. Φέτος η μέση αύξηση των συντάξεων είναι μισό ευρώ την ημέρα, δηλαδή όσο κοστίζει ένα κουλούρι στην Ομόνοια… Ύστερα από αυτά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι η σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

KATA TA ΑΛΛΑΑ, σήμερα αναμένεται το ΚΥΣΕΑ να αποφασίσει για το θέμα της αγοράς – ή όχι – επιπλέον 10 F-16. Οι αξιωματικοί έχουν πει ότι η Αεροπορία τα χρειάζεται, αλλά η κυβέρνηση μετά και την υπόθεση των υποκλοπών σκέπτεται και το ενδεχόμενο «κόκκινης κάρτας»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 170 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι και δεσμοφύλακες παραδόθηκαν χθες στις ισραηλινές δυνάμεις, που επέδραμαν στη φυλακή της Ιεριχούς στη Δυτική Όχθη με στόχο να συλλάβουν τους υπεύθυνους της δολοφονίας του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού το 2001. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού τους τελευταίους μήνες. Ένας νέος κύκλος βία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “