Δεν ανησυχούμε από την πτώση στις δημοσκοπήσεις

«Δεν ήταν ρουσφέτια, αλλά ικανοποίηση προεκλογικής δέσμευσής μας, η οποία μάλιστα έγινε με προτροπή του προέδρου της ΚΕΔΚΕ», υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών για τις τρεις κοινότητες τις οποίες η κυβέρνηση αυτονόμησε από τον «Καποδίστρια», ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία.

Ο κ. Π. Παυλόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, αν και – όπως υποστηρίζει – «όποτε και αν γίνουν, το ΠΑΣΟΚ θα τις χάσει πανηγυρικά».
Πρόσφατα, κ. υπουργέ, βρεθήκατε στη δίνη του κυκλώνα, καθώς η αντιπολίτευση σας κατηγορεί ότι λειτουργήσατε ρουσφετολογικά εξαιρώντας κάποιες κοινότητες από τον «Καποδίστρια» προκειμένου να ικανοποιήσετε προεκλογικές υποσχέσεις.

Δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι τρεις κοινότητες – το Βραχάσι, η Τσαριτσάνη και τα Ζωνιανά -, οι οποίες δεν λειτούργησαν από την αρχή του «Καποδίστρια», πρέπει ν’ αποκτήσουν, επιτέλους, αυτοδιοικητικές αρχές. Και αυτό χωρίς να επικροτήσουμε καμία ακραία αντίδραση. Είμαστε, άρα, συνεπείς και, βεβαίως, δεν κάναμε καμία ρουσφετολογική εξαίρεση. Θυμίζω σε όλους και ιδίως σ’ εκείνους που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και σε άλλους χώρους, ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στις 21 Οκτωβρίου του 2004 στο Ηράκλειο Κρήτης, μου είχε ζητήσει να δώσω λύση για το Βραχάσι σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ. Ο ίδιος ο κ. Κουκουλόπουλος τότε μου είχε πει να προβώ, αφού είχαμε δεσμευθεί, σε νομοθετική ρύθμιση εκτός Κώδικα. Αυτό και έπραξα. Άρα, έπραξα εκείνο στο οποίο συμφώνησαν και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Κουκουλόπουλος. Το ξεχνάει τώρα ο κ. Παπανδρέου αυτό το πράγμα; Και αν είναι έτσι, γιατί ψήφισε τη σχετική ρύθμιση όλη η Αριστερά, δηλαδή και το KKE και ο Συνασπισμός που, προς τιμήν τους, λειτουργούν πέρα και έξω από μικροκομματικές λογικές;

Δεν ανησυχείτε ότι ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα βρεθείτε αντιμέτωποι και με άλλα τέτοια αιτήματα;

Κάποιοι θέλησαν, καθ’ υπερβολήν, ν’ αναδείξουν ορισμένες μεμονωμένες αντιδράσεις. Είναι δικό τους ζήτημα αν θέλουν να ζουν με υπερβολές και με εικονική πραγματικότητα.

H πτώση της N.Δ. στις δημοσκοπήσεις πάντως οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι ετοιμάζεστε για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2007…

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο κ. Καραμανλής εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς. Εμείς θα φέρουμε εις πέρας το πρόγραμμά μας και τότε θα εμφανισθούμε ενώπιον του ελληνικού λαού για να κρίνει αν είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί του. Το θέμα των πρόωρων εκλογών τρομάζει μόνο το ΠΑΣΟΚ, διότι όλοι γνωρίζουν ότι αν γίνονταν εκλογές, φυσικά δεν τις κερδίζει το ΠΑΣΟΚ. Τις χάνει πανηγυρικά. Καθησυχάζουμε λοιπόν τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και τότε ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει όλους.

Εμφανίζεστε απόλυτος. Παρ’ όλα αυτά, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το άνοιγμα της ψαλίδας έχει κλείσει, η εικόνα του Πρωθυπουργού αρχίζει να θολώνει και αυτή είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να σας αναγκάσει να προσφύγετε στις κάλπες πριν να είναι αργά.

Δεν είμαι σε τίποτα απόλυτος, διότι στην πολιτική δεν πρέπει να είσαι απόλυτος. Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, βεβαίως τις λαμβάνουμε υπόψη, όπως πρέπει να τις λαμβάνουμε και σύμφωνα με τον προορισμό τους. Λαμβάνουμε ιδίως υπόψη μας ότι οφείλουμε να πάμε και καλύτερα και γρηγορότερα. Μια και αναφερθήκατε στις δημοσκοπήσεις, όμως, θέλω να σας τονίσω και τούτο: η συντριπτική τους πλειονότητα – σχεδόν η ολότητά τους – δείχνει ότι είμαστε μπροστά, η δε εικόνα του Πρωθυπουργού είναι πάρα πολύ καλύτερη εκείνης του κ. Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να κερδίζει τίποτα, ούτε ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να κερδίζει ουσιαστικά σε αξιοπιστία ή σε δημοτικότητα. Τα λέω αυτά επειδή μου τα αναφέρατε, όχι ότι δίνω υπερβολική σημασία στις δημοσκοπήσεις.

Δεν φοβούνται τις δημοτικές οι βουλευτές μας
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ βουλευτές της N.Δ. που εκφράζουν φόβους για τις δημοτικές εκλογές, ισχυρίζεται ο κ. Παυλόπουλος.

Στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές τώρα, βουλευτές του κόμματός σας σε Αθήνα και επαρχία φοβούνται ότι θα υποστείτε ήττες σε πολλές περιφέρειες.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν βουλευτές της N.Δ. οι οποίοι εκφράζουν τέτοιους φόβους. Όταν θα έρθει η ώρα των δημοτικών εκλογών θα γίνει και ο απολογισμός σχετικά με το πώς πήγαν οι εκλογές αυτές. Πάντα από τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα. Τότε θα βγάλουμε τα συμπεράσματα, όταν δηλαδή πρέπει.

«H κυβέρνηση είναι θύμα των υποκλοπών»
«H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν είπε ψέματα για τις υποκλοπές, είναι θύμα των υποκλοπών», δηλώνει ο κ. Π. Παυλόπουλος.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών, η κυβέρνηση κατηγορείται ότι επί 11 μήνες δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να αποκαλύψει όσα σε 15 ημέρες αποκάλυψε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ουδέν τούτου ανακριβέστερον. Διότι είναι γνωστό ότι η ΑΔΑΕ είχε ήδη στα χέρια της ένα ολόκληρο υλικό που η Δικαιοσύνη είχε συλλέξει επί τόσους μήνες. Πέραν τούτου, μην ξεχνάτε ότι η ΑΔΑΕ αφέθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς οργάνωση. Οργανώθηκε ολοκληρωμένα η ΑΔΑΕ επί των ημερών μας. Άρα, η ΑΔΑΕ η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις εργασίες της, διαθέτει πια την οργάνωση την οποία η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, έχει τώρα εξασφαλίσει, καθώς και το υλικό το οποίο η Δικαιοσύνη είχε ήδη συλλέξει.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “