Aποκάλυψαν πολλά σε 15 ημέρες

Ακόμη και… σέρβις στους «κοριούς» για να βεβαιωθούν ότι λειτουργούσαν σωστά έκαναν οι υποκλοπείς.

Αυτό και μόνο το συμπέρασμα που προκύπτει από το χθεσινό πόρισμα της ΑΔΑΕ αφήνει έκθετους τόσο την κυβέρνηση όσο και τις εταιρείες Vodafone και Ericsson, αφού δίνει την εικόνα τού «μπάτε σκύλοι αλέστε» στις τηλεπικοινωνίες.

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΙΣ, όπως αποκαλύπτει το πόρισμα, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους και σε τρίτο κέντρο της Vodafone απ’ όπου παρακολουθούσαν όλα τα τηλέφωνα της Αττικής, ενώ με κάθε ευκολία έκαναν πρόβες και σέρβις στο περίφημο πειρατικό λογισμικό-«κοριό». Το πόρισμα δεν αναφέρει ποιοι ήταν αυτοί που έβαλαν τον «κοριό», ωστόσο υπαινίσσεται ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να ήταν υπό την αιγίδα της διοίκησης της Vodafone, αφού ο «κοριός» καταστράφηκε τον Φεβρουάριο του 2005, όταν με εντολή της διοίκησης υπήρξε αναβάθμιση του λογισμικού του τρίτου κέντρου παρακολουθήσεων.

TO ΠΟΡΙΣΜΑ εκπονήθηκε 24 ώρες πριν από τη σημερινή κρίσιμη κατάθεση του κ. Κορωνιά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Από τις απαντήσεις που θα δώσει στα καυτά αναπάντητα ερωτήματα θα φανεί εάν σχεδιάζει να εμπλέξει κυβερνητικά στελέχη ή θα αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες για τις παράνομες πράξεις της εταιρείας του και την καταστροφή του λογισμικού. Πάντως, η μητρική εταιρεία της Vodafone – μία ημέρα πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή – τον αναβάθμισε, διορίζοντάς τον διευθυντή Βαλκανίων και Ανατολικής Ευρώπης. Τούτο, αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι η εταιρεία του γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί…

KATA TA ΑΛΛΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε χθες ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «εν δυνάμει η αυριανή κυβέρνηση», φθάνει να πείσει την κοινωνία ότι διαθέτει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΝ αποφάσισε – με παρότρυνση του Ρεύματος – να μην απευθύνει πρόταση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές, γεγονός που προκάλεσε την έμμεση αντίδραση του προέδρου του κόμματος A. Αλαβάνου, ο οποίος δεν θέλει να κόψει γέφυρες επικοινωνίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

TH ΣΙΓΟΥΡΙΑ TOY ΦΑΒΟΡΙ αποκτά σταδιακά ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Απριλίου στην Ιταλία. Εμφανίσθηκε σε τηλεοπτικό τοκ σόου της κρατικής τηλεόρασης (φωτό) την ώρα που ο εκλογικός αντίπαλός του, πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεχόταν πανταχόθεν επιθέσεις – από τον Ουμπέρτο Έκο, τους οικολόγους, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιταλίας, ακόμη και από μέλη του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “