Eνώ με... δημιουργική λογιστική αυξάνονται οι εισακτέοι

Σφίγγει για περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά η μέγγενη της υπερχρέωσης. Οι νέες αυξήσεις των επιτοκίων – που προβλέπεται να συνεχισθούν – ρίχνουν έξω τους προϋπολογισμούς όλων όσοι τα τελευταία χρόνια κάλυπταν οριακά τις ανάγκες διαβίωσης με την αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα έχουν τεράστια αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να χάσουν σπίτια, εξοχικά και ακριβά αυτοκίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με δανεισμό. Αλλά και όσοι απ’ αυτούς καταφέρουν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων σίγουρα θα ρίξουν δραματικά το επίπεδο ζωής τους. Αν τώρα αυτές τις δυσκολίες τις αθροίσει κανείς σε εκείνες που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης είναι προφανές – παραδέχονται και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος – ότι το πολιτικό κόστος για την N.Δ. μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι δυσβάσταχτο.

ΟΛΑ AYTA τα γνωρίζει καλά ο κ. Γ. Παπανδρέου και γι’ αυτό αναζητεί ευκαιρίες για αντιπαραθέσεις με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή. Χθες ζήτησε ξανά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εισοδηματική πολιτική προκειμένου να αναδείξει την ακρίβεια και την φτώχεια που μαστίζουν τους οικονομικά ασθενέστερους και να οδηγήσει τον κ. K. Καραμανλή «να απολογηθεί για την αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων», όπως χαρακτηριστικά λένε στη X. Τρικούπη. Παράλληλα ο κ. Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει να ρίξει ξανά το γάντι στον Πρωθυπουργό για τις υποκλοπές, καθώς καθημερινά αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για την ανάμειξη των αμερικανικών υπηρεσιών στην υπόθεση.

TO ΘΕΜΑ της ημέρας πάντως είναι η δημιουργική λογιστική του υπουργείου Παιδείας απο την οποία προκύπτει ότι αυξάνονται οι θέσεις των εισακτέων στα AEI και TEI. Μόνο που αυτή η δήθεν αύξηση αφορά σε Σχολές της περιφέρειας – τόσο στις Ανώτατες όσο και στις Ανώτερες Σχολές – που ποτέ δεν ήταν στις προτιμήσεις των υποψηφίων.

KATA TA ΑΛΛΑ, «όχι» στη δημιουργία ενός κοινού προοδευτικού μετώπου λέει ο ΣΥΝ μετά τη χθεσινή συνάντηση Αλαβάνου-Ρεύματος, στην οποία συζητήθηκε η σχετική πρόταση του πρώην αρχηγού του κόμματος.

Ο ΑΓΚΙΜ ΤΣΕΚΟΥ, πρώην διοικητής των Αλβανών ανταρτών του Κοσσυφοπεδίου, πήρε την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της επαρχίας Μπαϊράμ Κοσούμι. Και αυτό λίγες μέρες ύστερα από την έναρξη των συνομιλιών για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “