Aντάρτικο βουλευτών για τον αντι-Kαποδίστρια

Τίποτα δεν είναι τσάμπα σ’ αυτή τη ζωή. Κάποια στιγμή έρχεται ο λογαριασμός, όπως συνέβη χθες για την κυβέρνηση, που κλήθηκε να πληρώσει ακριβά ένα μικρό μέρος των προεκλογικών υποσχέσεών της.

Τότε λοιπόν που ο κ. K. Καραμανλής υποσχόταν στους πάντες τα πάντα υποσχέθηκε και την κατάργηση καποδιστριακών δήμων. Και χθες διά του κ. Π. Παυλόπουλου υποχρεώθηκε να φέρει στη Βουλή διάταξη για την αυτονόμηση 4 κοινοτήτων – αυτών που κάνουν τη μεγαλύτερη φασαρία. Με την κίνηση αυτή, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς δεκάδες κοινότητες τώρα ζητούν αυτονομία, ενώ 22 βουλευτές της N.Δ. βγήκαν στο αντάρτικο για να είναι αρεστοί στους ψηφοφόρους τους που ζητούν να «καεί» ο σημερινός χάρτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

ΔΕΝ EINAI ΟΜΩΣ αυτή η μόνη φωτιά που άναψε χθες η κυβέρνηση. Ο Γ. Αλογοσκούφης τη μια μέρα ρίχνει γέφυρες προς τους εργαζομένους και την άλλη τις γκρεμίζει. Χθες το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Εφορία βάζει στο στόχαστρό της τους μισθωτούς, τους οποίους θα τσεκάρει ηλεκτρονικά μήπως φοροδιαφεύγουν. Είναι να γελάει κανείς για να μην κλάψει, διότι σε μια χώρα όπου πλέον είναι γνωστό ποιοι φοροδιαφεύγουν και με ποιον τρόπο, η Εφορία επιμένει να κυνηγάει το εύκολο θήραμα που είναι οι μισθωτοί, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς πληρώνουν το 70% όλων των φορολογικών εσόδων του κράτους!

ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ όμως δεν έχουν τελειωμό. Μόλις μία εβδομάδα μετά την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, η κυβέρνηση σπεύδει να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος σ’ αυτή την απόφασή της την οποία υπερασπίστηκε πολιτικά και επικοινωνιακά. Ανακοινώνει διά του κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη ότι αρχίζει διαδικασία για αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. Προφανώς, η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τον εαυτό της στο μέλλον από παρόμοια λάθη.

H ΒΟΥΛΗ ψήφισε χθες την τροπολογία που επιτρέπει στη χώρα μας την καύση των νεκρών. Παρ’ ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η καύση αφορά και όσους ορθόδοξους το επιθυμούν, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας, η πραγματικότητα είναι ότι πλέον ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους και αυτό είναι ένα θετικό βήμα.

THN ΠΡΩΤΗ TOY ΕΠΙΣΚΕΨΗ από την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος. Στην αιφνιδιαστική επίσκεψη-αστραπή που έκανε στο Αφγανιστάν, λίγο πριν αρχίσει τις επίσημες επισκέψεις του στην Ινδία και το Πακιστάν, ο Τζορτζ Μπους συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, ενώ μιλώντας σε Αμερικανούς στρατιώτες εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν θα προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “