Eνώ συνεχίζεται η μετανάστευση επιχειρήσεων στα Bαλκάνια

Με φτηνούς αντιπερισπασμούς επιχείρησε χθες η κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική ατζέντα μεταφέροντας τη συζήτηση από τις υποκλοπές στην… υπονόμευση της εθνικής μας οικονομίας που έκανε – δήθεν – η Βάσω Παπανδρέου στην Ευρώπη.Το εγχείρημα όχι μόνο απέτυχε αλλά οι εμπνευστές του σχεδίου κατάφεραν να συσπειρώσουν το ΠΑΣΟΚ γύρω από τον πρόεδρό του περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πράγματι ο Γιώργος Παπανδρέου άδραξε την ευκαιρία και πήγε στη Βουλή όπου έκανε την πιο εντυπωσιακή ίσως εμφάνισή του στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία. Επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή ότι κρύβεται πίσω από τους υπουργούς στην υπόθεση των υποκλοπών και επέπληξε με έντονο ύφος την πρόεδρο της Βουλής για τον τρόπο που διηύθυνε τη συζήτηση.

KAI ΣΑΝ NA MHN ΕΘΦΑΝΑΝ αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές μπορεί τελικά ο άτυχος Τσαλκίδης να μην αυτοκτόνησε και εξετάζεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής πράξης. Αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που αν επιβεβαιωθεί θα είναι ο καταλύτης για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις για όλους τους εμπλεκομένους.

H KOINH ΓΝΩΜΗ, που παρακολουθεί συγκλονισμένη τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά, άρχισε να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. H δυσαρέσκεια αυτή ήδη καταγράφεται στη δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας που βγήκε χθες στη δημοσιότητα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ουσιαστικά η ψαλίδα έχει κλείσει οριστικά και τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται πλέον στην ίδια θέση.

Μπορεί οι υποκλοπές να κυριαρχούν στην επικαιρότητα, τα άλλα μεγάλα προβλήματα ωστόσο εξακολουθούν να διογκώνονται, με πρώτο το πρόβλημα της ανεργίας. Άλλη μία βιομηχανία έβαλε λουκέτο και 181 άνθρωποι έμειναν στον δρόμο. Πρόκειται για την υαλουργία Γιούλα, μιαν από τις αρχαιότερες βιομηχανίες στη χώρα μας η οποία μάλιστα έχει υψηλή κερδοφορία. Γιατί έκλεισε; H απάντηση είναι απλή: μετανάστευσε σε άλλες βαλκανικές χώρες όπου υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια και ήδη μεγαλουργεί, παρέχοντας 4.000 θέσεις εργασίας σε Βουλγάρους, Ρουμάνους και Ουκρανούς.

H AMEPIKANIKH ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ απέτρεψε νέα αεροπορική τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα στο Λος Άντζελες λίγο μετά τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου! Αυτό αποκάλυψε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως οι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει να μεταφέρουν βόμβες, κρυμμένες στα παπούτσια τους, προκειμένου να παραβιάσουν την πόρτα που οδηγεί στο πιλοτήριο αεροσκάφους και εν συνεχεία να το ρίξουν στον Πύργο της Ελευθερίας στο Λος Άντζελες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “