Xθες έγιναν όλα τα συνήθη ελληνικά θαύματα

H κυβέρνηση πλήρωσε χθες το τίμημα… του «θεού» της επικοινωνίας. Οι αρμόδιοι τρεις ημέρες σήκωναν τον πήχυ ψηλά με δηλώσεις ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πρωτοφανούς επιφυλακής, με τον μηχανισμό έτοιμο να δαμάσει τη βαρυχειμωνιά και να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους…

Και αλίμονο. Μία νταλίκα που δίπλωσε στα Τέμπη τίναξε στον αέρα την… επικοινωνία. Ηθικό δίδαγμα: Δεν δραματοποιείς προκαταβολικά γεγονότα διότι κινδυνεύεις να πνιγείς σε μια κουταλιά χιόνι και τότε το δράμα γίνεται κωμωδία.

ΔΕΝ HTAN όμως μόνο η νταλίκα. Έγιναν χθες όλα τα συνήθη ελληνικά θαύματα, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να περάσουν σχεδόν απαρατήρητα εάν δεν είχε προηγηθεί η «επικοινωνία» που λέγαμε, η οποία μαζί με τον κρατικό μηχανισμό έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα και όλες τις κάμερες της χώρας.

EINAI προφανές ότι με το χιόνι ακόμη και αν είναι λίγο στη χώρα μας καμιά κυβέρνηση δεν είδε ποτέ… άσπρη μέρα. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, που περίμενε δυο χρόνια να κάνει τη ρελάνς στον κ. Καραμανλή για την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου του 2004 που πλήρωσε ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ πολύ ακριβά, δεν έχασε χθες την ευκαιρία να κατηγορήσει την κυβέρνηση για «μεγάλα λόγια, δημιουργία κλίματος πανικού στους πολίτες και ενίσχυση της αισχροκέρδειας». Και ζήτησε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε… ρόδα είναι και γυρίζει.

KATA TA ΑΛΛΑ η Άγκυρα έκανε γνωστή χθες την πρωτοβουλία της για το Κυπριακό, που έχει στόχο να μεταφέρει την πίεση που δέχεται από την Ευρώπη για την εφαρμογή της Τελωνειακής Ένωσης με την Κύπρο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Οικονομικό Φόρουμ. Στο Νταβός της Ελβετίας περίπου 2.500 ηγέτες, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, οικονομικών γιγάντων, διεθνών οργανισμών και οργανώσεων ανταποκρίθηκαν στο ετήσιο, πλέον, ραντεβού και συμμετέχουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στις συζητήσεις για το πολιτικό και οικονομικό μέλλον του πλανήτη. Το «αντίδοτο» στο Νταβός φέτος έρχεται από τη Βενεζουέλα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “