Bλέπουν ανασχηματισμό μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου

Ο Άγιος Βαλεντίνος φαίνεται ότι θα κάνει το θαύμα του. Στις 14 Φεβρουαρίου, όταν οι ερωτευμένοι θα γιορτάζουν με σοκολατένιες ροζ καρδούλες, οι φευγάτοι υπουργοί και υφυπουργοί με πολλή θλίψη θα μιλούν για τα χαμένα μεγαλεία της περασμένης διετίας.

Ο κ. K. Καραμανλής, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι αποφασισμένος μέχρι του Αγίου Βαλεντίνου να έχει ξεμπερδέψει με την υπόθεση του ανασχηματισμού που ταλαιπωρεί τόσο καιρό τον ίδιο και τους υπουργούς του. H ορκωμοσία πάντως σίγουρα δεν θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλει ν’ ακούει το όνομα του ξενόφερτου αυτού αγίου…

KAI ΕΝΩ O Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει με πολλή… αγάπη αρκετά στελέχη του, τα προβλήματα της οικονομίας διογκώνονται και οι πολίτες στριμώχνονται όλο και περισσότερο στη γωνία με τα νέα χαράτσια που ανακαλύπτει κάθε τρεις και λίγο το οικονομικό επιτελείο. Χιλιάδες επαγγελματίες 148 κλάδων το 2006 θα πληρώσουν περισσότερους φόρους με τα διάφορα τρικ που επιβλήθηκαν στον υπολογισμό του καθαρού κέρδους. Μη φανταστείτε ότι όλοι αυτοί είναι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μεροκαματιάρηδες είναι οι περισσότεροι, που δίνουν καθημερινά μάχη για να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους, σε μια εποχή που αφήνει στον δρόμο 150 ανθρώπους στη χώρα μας ακόμη και η πανίσχυρη Κόκα Κόλα.

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στο μεταξύ απολαμβάνει τις δάφνες της μεγάλης προβολής που έτυχε η… δύσκολη σύλληψη της κ. Μπουρμπούλια στο «δυσπρόσιτο κρησφύγετό» της, στο σπίτι της αδελφής της στο Παρίσι, ενώ η νέα γκρίνια που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι βούτυρο στο ψωμί της Ρηγίλλης.

ΟΣΟ ΓΙΑ THN αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας, που πολλοί στην Κατεχάκη βιάστηκαν να προβλέψουν ότι «δείχνει» νέο τρομοκρατικό πυρήνα, εξακολουθούμε να περιμένουμε στο… ακουστικό μας. H Αστυνομία από τη δυναμική του πρόσφατου παρελθόντος με την επιτυχή εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη σήκωσε ψηλά τον πήχυ και πέρασε από κάτω. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα, με την επαναδραστηριοποίηση παλιών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, μετά το 2004, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα προειδοποιεί με νέες επιθέσεις τις ΗΠΑ στο εσωτερικό τους και προσφέρει υπό όρους εκεχειρία. «Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες» ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου. Το νέο μήνυμα μεταδόθηκε χθες από το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “