Eνώ μαγειρεύουν σύσταση γαλάζιου κράτους

Την πετυχημένη συνταγή της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη ανασύρουν από τα συρτάρια τώρα οι διωκτικές αρχές για να εντοπίσουν τους δράστες της αιματηρής ληστείας που έγινε προχθές στο κέντρο της Αθήνας.

Έδωσαν αμέσως στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του τραυματία-δράστη Γιάννη Δημητράκη αναμένοντας ότι κάποιοι θα τον αναγνωρίσουν όπως συνέβη με τον Σάββα Ξηρό και έτσι η Ασφάλεια θα οδηγηθεί στη γιάφκα των ληστών. Παράλληλα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έβγαλε από το «ψυγείο» τον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη που είχε χειριστεί την υπόθεση της 17N και του ανέθεσε να βοηθήσει κι αυτός για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και αυτό γιατί πολλοί στην Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι δράστες της αιματηρής ληστείας μπορεί να έχουν σχέσεις με μέλη νέας γενιάς τρομοκρατών. Πάντως η Αστυνομία υποστηρίζει ότι γνωρίζει ήδη την ταυτότητα των τριών από τους τέσσερις δράστες και αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψής τους…

TO ΘΕΜΑ της ημέρας ωστόσο είναι η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της N.Δ. με την οποία επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου και να επανακτήσει τις πρωτοβουλίες των κινήσεων με τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Προτάσεις που αποτελούν ωστόσο Δούρειο Ίππο για τη… σύσταση γαλάζιου κράτους με προσλήψεις δικών τους παιδιών. Ο λόγος για τη μερική άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους δημοσίους υπαλλήλους. Τα σενάρια για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την πρόταση είναι πολλά και οι υποψίες ότι θα επιχειρηθούν προσλήψεις από το παράθυρο ακόμη περισσότερες.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ των παραδικαστικών κυκλωμάτων τώρα ο θόρυβος που έχει προκληθεί για ενδεχόμενη εμπλοκή της κ. Χριστίνας Βαληνάκη συνεχίζεται. Χθες η γνωστή δικηγόρος εκλήθη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά να εξεταστεί με την ιδιότητα του μάρτυρα, διότι όπως εκτιμήθηκε σε αυτή τη φάση δεν προκύπτουν στοιχεία εις βάρος της για να κληθεί ως κατηγορούμενη. Παράλληλα καλούνται και άλλοι συνεργάτες του κ. Σ. Κεχαγιόγλου επειδή έχουν χειριστεί αμφιλεγόμενες υποθέσεις. Και ο χορός καλά κρατεί.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ανησυχίας όσον αφορά την κατανάλωση πουλερικών και αυγών που έχουν παραχθεί σε οργανωμένα ορνιθοτροφεία», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός T. Ερντογάν. Και εργαζόμενοι σε ορνιθοτροφεία της ανατολικής πόλης Βαν διαδήλωσαν τρώγοντας κοτόπουλα για να αποδείξουν του λόγου το αληθές, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να θανατώνουν χιλιάδες κότες, γαλοπούλες και πάπιες σε όλη την Τουρκία εξαιτίας της γρίπης των πτηνών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “