Yπουργός απείλησε με παραίτηση για να μην κλείσει εργοστάσιο

Στον μεγαλύτερο βραχνά για την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και στη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία εξελίσσεται η ανεργία, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το φαινόμενο της ανεργίας προσλαμβάνει διαστάσεις «επιδημίας», αφού μόνο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης τους τελευταίους 3 μήνες έχασαν τη δουλειά τους 3.500 άνθρωποι .

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ έντονο παρασκήνιο – ακόμα και απειλή παραίτησης από τον υφυπουργό κ. Αλ. Κοντό – προκειμένου να μη μπει ακόμα ένα λουκέτο. Υποψήφιο θύμα ήταν το εργοστάσιο επεξεργασίας ζάχαρης στην Ξάνθη, που είναι η εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν, αν το εργοστάσιο είχε αλλού την έδρα του…

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, η σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη διευρύνεται, καθώς όλο και περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές συμφωνούν με τις απόψεις Μαρκογιαννάκη και κατηγορούν τον κ. Δ. Λινό για «σύνδρομο Ντι Πιέτρο». Ταυτόχρονα, πολλά σχόλια προκάλεσαν οι υπαινικτικές δηλώσεις του κ. Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος είπε ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Δ. Λινός έκανε το σχόλιο που του αποδίδεται, ότι δηλαδή με την απομάκρυνση του υφυπουργού «δόθηκε η πρέπουσα πολιτική λύση». Όσο για τον ίδιο τον κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη εμφανίζεται δικαιωμένος μετά τη συμπαράσταση που του εκφράζουν δημοσίως και κατ’ ιδίαν συνάδελφοί του. Και όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, η υποβόσκουσα εδώ και καιρό νεοδημοκρατική βεντέτα στα Χανιά τώρα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

AYTH THN ΩΡΑ, πάντως, οι πολίτες έχουν κυρίως την προσοχή τους στραμμένη στα κρούσματα της γρίπης από τον ιό των πουλερικών που εκδηλώνονται σε απόσταση αναπνοής πλέον από τη χώρα μας. H ανησυχία των πολιτών γίνεται ακόμη πιο έντονη, καθώς διαπιστώνουν ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή η χώρα βρίσκεται και πάλι χωρίς φάρμακα και εμβόλια. Τα αποθέματα καλύπτουν μόλις το 0,2% του ελληνικού πληθυσμού και οι παραγγελίες που έχουν γίνει δεν πρόκειται να φθάσουν στην Ελλάδα πριν από το καλοκαίρι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

ΣΕ MIA ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να αναδείξει εαυτόν ως… δύναμη αλλαγής, δήλωσε: «Ο επόμενος πρόεδρος μπορεί να είναι μόνο διαφορετικός από τους προηγούμενους». Ο Νικολά Σαρκοζί, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας και ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, κάθε άλλο παρά έκρυψε χθες τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την προεδρία το 2007. Στα… ισχυρά χαρτιά του, και η επανένωση με τη σύζυγό του Σεσίλια.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “