Σχέσεις οργής στην κυβέρνηση

«Σχέσεις οργής» διαμορφώνονται και πάλι τα τελευταία 24ωρα μεταξύ υπουργών και κορυφαίων κομματικών στελεχών της N.Δ.: H πλήρης έλλειψη συντονισμού και ο μεγάλος εκνευρισμός που προκαλούν οι διαρκείς αναβολές του ανασχηματισμού έχουν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα.

«Δεν το έχω συζητήσει γιατί δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον K. Καραμανλή ο Δ. Σιούφας
«Τα πηγαινέλα με τον ανασχηματισμό, η ανασφάλεια βουλευτών και υπουργών και οι ζυμώσεις για το ποιος φεύγει και ποιος έρχεται έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση και στο κόμμα», λέει χαρακτηριστικά βουλευτής της N.Δ. και προσθέτει. «Αυτή η άρρωστη κατάσταση πρέπει να κλείσει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο όσο πιο σύντομα γίνεται».

Σημειώνεται ότι ορισμένα στελέχη της N.Δ. θεωρούν πλέον ότι ο Πρωθυπουργός «μπλοφάρει» – απομακρύνοντας συνεχώς χρονικά τον ανασχηματισμό – προκειμένου να μπορέσει να αιφνιδιάσει εντός των προσεχών ημερών.

Πάντως οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου επέμεναν και χθες ότι ο κ. K. Καραμανλής δεν προτίθεται αμέσως μετά τις γιορτές να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Αντίθετα με τις επαφές που άρχισε από την Τρίτη με τους υπουργούς του σχεδιάζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα.

«Μέσα σε αυτή τη βαριά ατμόσφαιρα αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να κάνει ανασχηματισμό. Διότι δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι αλλάζει κεντρικά στελέχη του διότι απέτυχαν», λέει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του.

Και για να είναι πιο ηχηρό το μήνυμα Καραμανλή, ανέλαβε να το εκφράσει για λογαριασμό του ο πιο έμπιστος συνεργάτης του – ο κ. Δ. Σιούφας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό όταν ρωτήθηκε αν συζήτησε με τον κ. Καραμανλή το ενδεχόμενο να μετακινηθεί σε άλλο πόστο, απάντησε: «Δεν το έχω συζητήσει γιατί δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού». Αυτή η αναφορά ήταν αρκετή για να ανοίξει τον νέο κύκλο στοιχημάτων για το πότε ο κ. K. Καραμανλής θα κάνει τον πολύκροτο ανασχηματισμό.

Χθες προστέθηκε και νέα εκδοχή που θέλει τις κυβερνητικές αλλαγές να γίνονται το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου, ταυτόχρονα με την κατάθεση της πρότασης της πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “