Eνώ βγαίνει στη φόρα η προσωπική ζωή των πολιτών

Βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια των κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι πια δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.

Οι συγκρούσεις είναι δημόσιες σε μια προσπάθεια να φορτώσει ο ένας στον άλλον τα θέματα που καίνε και ενδεχομένως αποτελέσουν την αιτία να βρεθούν εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου.

ΟΙ ΒΕΝΤΕΤΕΣ είναι πολλές, την παράσταση ωστόσο έκλεψαν χθες οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Π. Παναγιωτόπουλος που στους διαδρόμους της Βουλής άφηναν να διαρρεύσουν αιχμές του ενός εναντίον του άλλου για το περίφημο άρθρο 14. Ακολουθεί ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο τους κ.κ. Π. Παυλόπουλο και Γ. Αλογοσκούφη επειδή κατά τη γνώμη του δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων χωματερών. Και ο χορός καλά κρατεί…

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, απασχολημένοι καθώς είναι με τον εσωτερικό τους πόλεμο και με την προσπάθεια διατήρησης των θώκων τους μετά τον ανασχηματισμό, φαίνεται να μην παίρνουν πολύ τα σοβαρά τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια που έχει ξεσηκώσει η πολιτική λιτότητας. H χώρα παρέλυσε χθες από την 24ωρη απεργία ενώ και σήμερα οι κάτοικοι της Αθήνας θα τραβήξουν των παθών τους τον τάραχο καθώς οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες απεργούν.

TO ΜΕΓΑΛΟ θέμα της ημερας πάντως έρχεται από την Ευρώπη και αφορά όλους μας. Κανονικά και με τον νόμο πλέον – αφού έτσι ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – τα στοιχεία για κάθε «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο, αλλά και για κάθε επικοινωνία μας με κινητό ή σταθερό τηλέφωνο θα καταγράφονται και θα αποθηκεύονται έξι μήνες έως δύο χρόνια. Και επειδή η αποθήκευση των δεδομένων αυτών είναι δαπανηρή για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η Ευρωπαϊκή Ένωση τους δίνει το δικαίωμα να πουλάνε τα στοιχεία αυτά! Αυτό πια δεν είναι ο Μεγάλος Αδελφός αλλά ο Μεγάλος Εφιάλτης, αφού με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η προσωπική ζωή των πολιτών είναι εμπορεύσιμο προϊόν.

KATA TA ΑΛΛΑ βάρος για τους ιδιοκτήτες τους είναι τα τζιπ, η απόκτηση των οποίων τα τελευταία χρόνια αποτελεί όνειρο πολλών Ελλήνων. Δύο υπουργεία, ΠΕΧΩΔΕ και Δημόσιας Τάξης, έχουν βάλει στόχο να τα απομακρύνουν από το κέντρο Αθήνας επειδή καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.

ΣΗΜΕΡΑ διεξάγονται οι εκλογές στο Ιράκ για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου. Οι εκλογές αυτές, από τις οποίες θα αναδειχθεί η νέα ιρακινή κυβέρνηση, θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της χώρας. Στη Γερμανία, οι Ιρακινοί της διασποράς έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές της πατρίδας τους, προσερχόμενοι στις κάλπες σε διάφορες πόλεις.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “