Kαι μετωπική Γιώργου κατά Kαραμανλή

Οι φόβοι όσων προέβλεπαν ότι η τρομοκρατία θα κάνει ξανά την εμφάνισή της, δικαιώθηκαν. Το νέο χτύπημα ήρθε και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας, την Πλατεία Συντάγματος.

Οι τρομοκράτες κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο την ΕΛ.ΑΣ., η οποία – αν και ειδοποιήθηκε για την έκρηξη – δεν κατάφερε να συντονιστεί και έχασε πολύτιμο χρόνο. Αποτέλεσμα: η περιοχή να μην εκκενωθεί έγκαιρα και να κινδυνεύσουν ζωές. H ανησυχία πάντως της κυβέρνησης δεν αφορά τόσο το συγκεκριμένο χτύπημα όσο την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι Αμερικανοί για νέες συλλήψεις των περίφημων παππούδων της 17N, οι οποίοι – κατά τη γνώμη τους – βρίσκονται εκτός φυλακών.

TO ΚΛΙΜΑ στην κυβέρνηση πάντως είναι βαρύ, όχι μόνο από την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας αλλά και από τη συντήρηση του κλίματος διαφθοράς με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. H αποπομπή του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, του κ. Αγγ. Οικονομόπουλου, φαίνεται να προκαλεί μεγάλη αναταραχή στο Μαξίμου, στελέχη του οποίου επιδεικνύουν μεγάλο δισταγμό να υπερασπιστούν όχι μόνο τον κ. Οικονομόπουλο αλλά και τον προϊστάμενό του υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο. Πρωτοφανές ωστόσο είναι και το κάρφωμα του αποπεμφθέντος προς την κυβέρνησή του. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι το θέμα αυτό το κατασκεύασαν εκείνοι που θέλουν εκτός κυβέρνησης τον κ. Παναγιωτόπουλο…

ΠΑΝΤΩΣ OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο κυβερνών κόμμα είναι… βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε χθες την ευκαιρία να κατηγορήσει την κυβέρνηση Καραμανλή ότι έχει τεράστιες ευθύνες για τα φαινόμενα διαφθοράς, ενώ τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής έχει τώρα να αποφασίσει πότε θα χάσει τις εκλογές. «Αν θα τις χάσει νωρίτερα ή θα τις χάσει αργότερα».

KAI ΣΑΝ NA MHN ΕΦΘΑΝΕ η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες σε όλους τους τομείς της ζωής – χθες το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών – ήρθε και η Εφορία να ζητεί από 350.000 φορολογουμένους, και ανάμεσά τους μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες, να υποβάλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις των εισοδημάτων τους μέχρι το τέλος του χρόνου. Φαίνεται ότι οι γκάφες είναι τα αναγκαία στάδια για την… επανίδρυση του κράτους.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τιθασεύσουν τις φλόγες που τύλιξαν την Κυριακή το πρωί έπειτα από απανωτές εκρήξεις 20 δεξαμενές πετρελαίου βόρεια του Λονδίνου. Το πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει ήδη καλύψει ολόκληρη τη Νότια Αγγλία, καθώς και μέρος της Βόρειας Γαλλίας. Οι αρχές εκτιμούν πως η πυρκαγιά – τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα – θα συνεχίσει να μαίνεται για τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο ακόμη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “