Eνώ η υπόθεση Mαντούβαλου οδηγείται στη Δικαιοσύνη

Σε νάρκη στα θεμέλια της κυβέρνησης αποδεικνύονται τελικά οι δημόσιες επιχειρήσεις.

Οι απρόσμενες εσωκομματικές αντιδράσεις, με τη ΔΑΚΕ να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και να προειδοποιεί ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εκλογική βάση της N.Δ. Στο αντάρτικο όμως πέρασε και ο βουλευτής κ. Γ. Μανόλης, ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά με το επίμαχο άρθρο 14 που δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδίπλωσης σ’ αυτό το θέμα, αλλά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος το αποκλείει. Μύλος, δηλαδή, και το ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος θα το μάθουμε σύντομα.

THN ΙΔΙΑ στιγμή, ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξελίσσεται σε τεράστιο αγκάθι για την κυβέρνηση και μεγάλο πονοκέφαλο για τον κ. K. Καραμανλή καθώς ο Πρωθυπουργός καλείται ο ίδιος να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις βαριές υπόνοιες που άφησε ο κ. Παλαιοκρασσάς κατά των κ.κ. Σιούφα και Γ. Αλογοσκούφη. Οι δύο υπουργοί τού έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τα όσα λέει και κάνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας τον απείλησε ανοιχτά πως αν τον κατονομάσει για σχέσεις με τη διαπλοκή θα του κάνει αγωγή…

TA ΒΑΣΑΝΑ της κυβέρνησης όμως δεν σταματούν εδώ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη δημόσια κατακραυγή, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην τρίτη κατά σειρά ρύθμιση, προκειμένου να κλείσει τα παράθυρα στη διάταξη που ψήφισε και με την οποία θα έμεναν ατιμώρητοι οι κατηγορούμενοι για τα παραδικαστικά κυκλώματα. H πρωτοφανής και συνεχιζόμενη αυτή γκάφα έχει δημιουργήσει βαρύ κλίμα στο Μαξίμου για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Πάντως, η υπόθεση Μαντούβαλου πήρε από χθες τον δρόμο της ποινικής διαλεύκανσης. H Βουλή έδωσε ένα συντριπτικό «ναι» για την άρση της ασυλίας του βουλευτή, την οποία προηγουμένως είχε και ο ίδιος ζητήσει επιμένοντας ταυτόχρονα ότι είναι αθώος. Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.

KATA TA άλλα, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να περιορίσει τη ζημιά που προκάλεσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης με τις εξωφρενικές αυξήσεις στις συνδέσεις του Ίντερνετ που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα. Επανήλθε, λοιπόν, στην προεκλογική του δέσμευση και υποσχέθηκε και πάλι «φτηνό και γρήγορο Ίντερνετ» για όλους τους φοιτητές. Τώρα μένει να δούμε πότε και πώς θα γίνει αυτό.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ δηλώσεις της ενώπιον της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής Βουλής, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες πως θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του προκατόχου της, του Γκέρχαρντ Σρέντερ, στην οικονομία, ενώ τόνισε ότι δεν θα υποκύψει στους τρομοκράτες που κρατούν μια Γερμανίδα όμηρο στο Ιράκ. Είπε ακόμη ότι επιζητεί στενότερη σχέση με τις ΗΠΑ και ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν είναι αυτόματη»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “