Eνώ παρεμβαίνει εισαγγελέας στα αμαρτωλά τελωνεία

Φόβος έχει καταλάβει το κυβερνητικό επιτελείο από τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια που φέρνει ο σκληρός προϋπολογισμός της λιτότητας.

Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου και της Ρηγίλλης, που μελετούν καθημερινά τις δημοσκοπήσεις, διαπιστώνουν ότι οι κοινωνικές συμμαχίες που έφεραν τη N.Δ. στην εξουσία καταρρέουν και ζητούν από τον Πρωθυπουργό – που παραμένει, όπως δείχνουν τα γκάλοπ, το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης – να αναλάβει πρωτοβουλίες.

ΜΕΣΑ σ’ αυτό το κλίμα ο κ. K. Καραμανλής κάλεσε χθες στο Μαξίμου τους συνταξιούχους, στους οποίους όμως πρόσφερε μόνο… τσάι και συμπάθεια. Αποτέλεσμα; Όχι μόνο δεν ωφελήθηκε σε κάτι η κυβέρνηση, αλλά αναδείχθηκε και μέσω των ρεπορτάζ το οξυμμένο πρόβλημα των συνταξιούχων. Παράλληλα τα στελέχη του Μαξίμου διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές να μη μετακινήσει τους υπουργούς του.

TO ΜΕΓΑΛΟ θέμα της ημέρας έρχεται πάντως από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «TA NEA», ο νόμος για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή εξασφαλίζει την απαλλαγή των περισσοτέρων από τους κατηγορουμένους για εμπλοκή σε παραδικαστικά κυκλώματα!

THN ΙΔΙΑ ώρα στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει το «αμαρτωλό» τελωνείο της Δοϊράνης. H εισαγγελέας του Κιλκίς μετά τις αποκαλύψεις των «ΝΕΩΝ» διενεργεί έρευνα και ήδη εντόπισε φορτία με τσιγάρα που εμφανίσθηκαν να έχουν εξαχθεί από τα ελληνικά σύνορα ενώ οι αρχές των Σκοπίων απαγόρευαν τη διακίνηση τέτοιων προϊόντων από το συγκεκριμένο τελωνείο. Μια απαγόρευση αποτέλεσμα διακρατικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί με την Ελλάδα ήρθη με μονομερή απόφαση του κ. Αδάμ Ρεγκούζα.

KATA TA ΑΛΛΑ, μία δήλωση του Θ. Πάγκαλου ότι θα μπορούσε να είναι και πάλι υποψήφιος στον Δήμο της Αθήνας έφερε στο προσκήνιο τον προβληματισμό του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα στον πρώτο δήμο της χώρας. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το οικονομικό αδιέδοξο στο οποίο έχει περιέλθει η μεγαλύτερη επιχείρηση του Δημοσίου, η ΔΕΗ.

ΜΠΟΡΕΙ O ΓΑΛΛΟΣ πρόεδρος Ζακ Σιράκ να μην… αγκάλιασε χθες τη νέα καγκελάριο της Γερμανίας, όπως έκανε συχνά με τον προκάτοχό της, τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, ουδείς όμως μπορεί να πει πως δεν την υποδέχθηκε με ευγένεια στο μέγαρο των Ηλυσίων. Επιλέγοντας το Παρίσι ως πρώτο σταθμό της πρώτης περιοδείας της στο εξωτερικό, η Άνγκελα Μέρκελ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συνέχειας της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. Κατόπιν ταξίδεψε στις Βρυξέλλες και σήμερα επισκέπτεται το Λονδίνο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “