Mε μαφιόζικες μεθόδους λυμαίνονται τα νοσοκομεία

Καρτέλ με μαφιόζικες μεθόδους λυμαίνονται τα νοσοκομεία και επιβαρύνουν με υπέρογκα ποσά τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας N. Κακλαμάνης.

Ενόσω οι πολίτες καλούνται και πάλι να σφίξουν το ζωνάρι για να στηρίξουν τον διάτρητο προϋπολογισμό με τα μεγάλα ελλείμματα, καρτέλ εταιρειών σε συνεργασία με ορισμένους γιατρούς υπερτιμολογούν φάρμακα και άλλα φαρμακευτικά υλικά μέχρι 1.500%, εκτοξεύοντας έτσι το κόστος των δαπανών υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι ένα υλικό για την αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης που κοστίζει στη Κύπρο 149 δολάρια, ελληνικό νοσοκομείο το αγόρασε προς 2.485 ευρώ!

ΤΟ ΘΕΜΑ της ημέρας ωστόσο έρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου εκμεταλλευόμενος το κλίμα εσωστρέφειας που δημιούργησε το βιβλίο του κ. Σημίτη, επιχειρεί με μια κίνηση να απαλλαγεί από βάρη του παρελθόντος. Έτσι ζητεί τη συνταξιοδότηση παλαιών στελεχών που πιστεύει ότι με την πολιτική τους παρουσία και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους θυμίζουν τις κακές στιγμές της προηγούμενης οκταετίας. Δηλώνει μάλιστα ότι θα επιθυμούσε να είχε 100 νέους βουλευτές αντί για 40 που έχει σήμερα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ της Ολυμπιακής, η κυβέρνηση έκανε μεν στροφή 180 μοιρών μετά τη θύελλα αντιδράσεων για το ξεπούλημά της, συνεχίζει ωστόσο να πειραματίζεται με αόριστες ασκήσεις επί χάρτου. Μιλάει για μεικτό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν ιδιώτες, τράπεζες και το Δημόσιο, αλλά ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πώς και με ποιους θα λειτουργήσει η εταιρεία τους προσεχείς μήνες.

KATA TA ΑΛΛΑ, το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης των παραδικαστικών κυκλωμάτων αρχίζει να ξετυλίγεται. Ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πέτρου Μαντούβαλου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για δωροδοκία δικαστή. Ο βουλευτής πάντως υποστηρίζει ότι επιθυμεί την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Για να δούμε…

«ΣΟΦΗ και λογική» χαρακτήρισε χθες ο «σκληρός» Νικολά Σαρκοζί, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αποφάσισε η κυβέρνησή του. «Οι Γάλλοι μάς ζητούν να αποκαταστήσουμε την τάξη στη Δημοκρατία», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τις ταραχές «μια από τις δριμύτερες και πιο περίπλοκες αστικές κρίσεις που αντιμετωπίσαμε ποτέ». H βία, στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια, πάντως, περιορίζεται σταθερά.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “