Kαι ηχηρό χαστούκι για τις γαλάζιες συνεντεύξεις

Η δήλωση του Γ. Παπανδρέου προχθές το βράδυ στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν πάει καλά «ούτε μέσα ούτε έξω», αποδείχθηκε προφητική.

Σαν να μη μας έφταναν τα προβλήματα με την Τουρκία και τα Σκόπια, ξαφνικά αποκτήσαμε ένα ακόμη «αγκάθι» στα σύνορά μας μετά την αιφνίδια όξυνση στις σχέσεις μας με την Αλβανία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να αναχωρήσει από την Αλβανία ακυρώνοντας τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας μετά την «υποδοχή» από τους Τσάμηδες που του είχε στηθεί στους Αγίους Σαράντα. Και επειδή ως γνωστόν τα ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας τα οργανώνει και τα σχεδιάζει στις λεπτομέρειές του το υπουργείο Εξωτερικών, είναι προφανές ότι αυτό – τουλάχιστον – το ταξίδι δεν προετοιμάστηκε όσο έπρεπε. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος αιφνιδιάστηκε.

ΑΛΛΑ και μέσα τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. H κυβέρνηση δέχτηκε χθες ένα ηχηρό χαστούκι από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις διαβόητες, γαλάζιες, προφορικές συνεντεύξεις δικαιώνοντας όσους από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για «στημένες διαδικασίες» για το βόλεμα των δικών τους παιδιών. Το Ανώτατο Δικαστήριο επέστρεψε ως αντισυνταγματικό και παράνομο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για πρόσληψη πυροσβεστών. Να το θυμηθείτε ότι από τους βασικούς αντιπάλους της N.Δ. το προσεχές διάστημα θα είναι τα… δικά της παιδιά που εκτίθενται μέσα από αυτές τις διαδικασίες και στο τέλος ακυρώνονται οι διορισμοί τους.

ΔΕΝ EINAI όμως μόνο οι προφορικές συνεντεύξεις που διασύρουν την κυβέρνηση. Μέσα σ’ αυτό το βαρύ κλίμα για υποθέσεις διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνηση, ένα υπουργείο τολμά να φέρνει φωτογραφικό διαγωνισμό-εξπρές με προθεσμία υποβολής προσφορών μόλις μια εργάσιμη μέρα για δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ρόδου – Καστελλόριζου. Τι θα δούμε ακόμη…

KATA TA ΑΛΛΑ, στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη Βουλή, η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον βασικό μέτοχο που δεν έχει κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ εργοληπτών και ιδιοκτητών MME συνεχίζεται, ενώ ο Χριστόδουλος θυμήθηκε ότι υπάρχει… Θεός.

THN ΕΠΙΘΥΜΙΑ TOY να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Φραντς Μίντερφερινγκ (δεξιά στη φωτογραφία) στην κεφαλή των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών εξέφρασε αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου Ματίας Πλάτζεκ (στη… μέση ανάμεσα στον Μίντερφερινγκ και το άγαλμα του Βίλλυ Μπραντ). Όπως επισημαίνουν ωστόσο οι αναλυτές, ο Πλάτζεκ δεν είναι της ίδιας πολιτικής κλάσης με τον Μίντερφερινγκ και τον Σρέντερ. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχει βυθιστεί στη μεγαλύτερη μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο κρίση του και η Γερμανία κινδυνεύει να συρθεί εκ νέου σε εκλογές…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “