Kαι νέες αποκαλύψεις για τα δικαστικά κυκλώματα

Σε θέση άμυνας βρέθηκε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μιαν από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο Κοινοβούλιο, κατέδειξε με επιχειρήματα και πραγματικά περιστατικά τα λάθη, τις παραλείψεις και την αδράνεια της κυβέρνησης σε όλα τα φλέγοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου άδραξε την ευκαιρία μάλιστα να ρίξει το γάντι στον Πρωθυπουργό και για τον νέο νόμο για τον βασικό μέτοχο – ο οποίος ουσιαστικά αίρει κάθε εμπόδιο για τη συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών στα MME – και τον κάλεσε, αντί να ψηφίσει τον νόμο εν κρυπτώ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να κάνει ανοιχτό διάλογο στη Βουλή για το κρίσιμο ζήτημα της διαπλοκής. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ζήτησε τη συζήτηση αυτή στη Βουλή σε μια προσπάθεια να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα σκάνδαλα διαφθοράς που ταλανίζουν την κυβέρνηση, εμφανίστηκε απολογητικός για τα εξωτερικά θέματα και δεν κατάφερε να αλλάξει το βαρύ για τη N.Δ. πολιτικό κλίμα.

TO ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ του Πρωθυπουργού επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός για την άρση του αδιεξόδου είναι αντιφατικές και μόνο σε ένα θέμα συμφωνούν όλοι: ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να δώσει τη λύση στα κυβερνητικά προβλήματα. Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή υποστηρίζουν πως μόνο οι γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν νέα ατζέντα αλλάζουν το κλίμα. Ποιες είναι αυτές; Ακόμη αναζητούνται από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης…

H ΑΛΛΗ μεγάλη είδηση της ημέρας είναι οι νέες δραματικές αποκαλύψεις για τα περίφημα δικαστικά κυκλώματα. Έξι δικαστές με ένορκες καταθέσεις τους αποκαλύπτουν ότι ο τότε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέας Ζήσης τούς ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις να είναι επιεικείς σε υποθέσεις με κατηγορουμένους τούς αδελφούς Τσιτσιρίγκου και τον Κώστα Αβραμίδη. Αυτή η υπόθεση φαίνεται ότι έχει ακόμη πολλές σκοτεινές πλευρές για τη στάση ορισμένων επίορκων δικαστικών λειτουργών.

KAI ΜΕΣΑ σ’ όλα αυτά το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει νέα φορολογική επιδρομή. Θα σκληρύνουν τη στάση τους λένε οι οικονομικοί επιτελείς έναντι των οφειλετών του Δημοσίου, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα έσοδα. Καλό ακούγεται, μόνο που σε τέτοιες επιδρομές συνήθως πληρώνουν τη νύφη οι μικροί και οι αδύναμοι…

H NEA – δεύτερη επιλογή – του Τζορτζ Μπους για την πλήρωση της ισόβιας έδρας στο Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώθηκε χθες. Ο Σάμιουελ Αλίτο είναι 55 ετών και ως επιλογή αναμένεται να ικανοποιήσει τους συντηρητικούς συμμάχους του Αμερικανού προέδρου. Όχι όμως και τους Δημοκρατικούς, που τον θεωρούν «πολύ ακραίο».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “