Ο Mαντούβαλος ετοιμάζεται για υποψήφιος δήμαρχος

Πανικός επικρατεί σε Μαξίμου και Ρηγίλλης από τον φόβο νέων αποκαλύψεων για υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες ενδεχομένως εμπλέκονται και άλλοι υπουργοί, βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη.

Στον Πειραιά, για παράδειγμα, βοά το Λιμάνι ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος σχεδιάζει την αντεπίθεσή του και σύντομα θα βρεθούν στη δίνη του κυκλώνα Πειραιώτες συνάδελφοί του. Έτσι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έσπευσε άρον άρον να απομακρύνει από τη N.Δ. τον κ. Π. Μαντούβαλο. Του ζήτησε να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα και όταν εκείνος αρνήθηκε, τον διέγραψε από το κόμμα. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι ήδη στήθηκε το πρώτο αντάρτικο ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Πειραιά. Αυτή η βεντέτα – να το θυμηθείτε – θα απασχολήσει πολύ τον δημόσιο βίο.

ΟΙ ΦΟΒΟΙ της Ρηγίλλης για νέα κακά μαντάτα δεν είναι αβάσιμοι διότι λίγο μετά την καθαίρεση Μαντούβαλου από τα κομματικά αξιώματα ήρθε η παραίτηση της ημέρας. Ο πρωταγωνιστής αυτού του 24ώρου είναι ο κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ. Ο λόγος; Τα περίφημα «ολυμπιακά φιλέτα» και η εκμετάλλευσή τους. Ο κ. Εμμ. Κατσιαδάκης, λοιπόν, προχώρησε χωρίς διαγωνισμό στην παραχώρηση σχεδόν 20 στρεμμάτων από τον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για εκθεσιακό κέντρο. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Ορφανός δεν υπέγραψε τη σύμβαση και έτσι η παραίτηση ήταν θέμα χρόνου.

KAI ΕΝΩ ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι απών και αποφεύγει να πάρει πρωτοβουλίες – μέχρι να κατακαθήσει η σκόνη, υποστηρίζουν κορυφαίοι υπουργοί – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει παρών και απευθύνει πρόσκληση στην κυβέρνηση για ανάληψη διακομματικών πρωτοβουλιών προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος της πολιτικής ζωής.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ στα ασφάλιστρα έως και 30% περιμένουν από τη νέα χρονιά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς αυξάνονται με κοινοτική οδηγία οι καλύψεις στην αστική ευθύνη των ατυχημάτων από 500.000 ευρώ που είναι σήμερα στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν μας φτάνουν οι εγχώριες αυξήσεις έχουμε και εισαγόμενες…

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ έχει υποχωρήσει, ο κίνδυνος όμως όχι. Θετικές στον ιό της γρίπης των πτηνών βρέθηκαν περίπου 25 αγριόπαπιες και αγριόχηνες στη Γερμανία. Οι εξετάσεις όμως θα συνεχιστούν, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το επικίνδυνο στέλεχος Η5Ν1. Στην Ινδονησία, ένας ακόμα άνθρωπος, ο τέταρτος, πέθανε από τη νόσο. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε χθες όλες τις εισαγωγές ζώντων πτηνών

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “