H γρίπη των πτηνών χτύπησε την πόρτα μας

Σε καραντίνα μπήκε από χθες όλη η χώρα, αφού η νόσος των πουλερικών χτύπησε όπως αναμενόταν και τη δική μας πόρτα.

H κυβέρνηση διαβεβαιώνει μετά το ύποπτο κρούσμα γρίπης σε γαλοπούλα στις Οινούσσες της Χίου ότι έχει λάβει όλα τα ανθρωπίνως δυνατά μέτρα μέσω του σχεδίου «Περσέας» και προτρέπει τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία. Άλλωστε οι γιατροί δεν έχουν κουραστεί να λένε ότι εμβόλια για τον συγκεκριμένο ιό δεν υπάρχουν – άρα οι μαζικές εξορμήσεις στα φαρμακεία είναι άσκοπες.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ έχουν θέσει σε κατάσταση επιφυλακής τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Χίου και Ικαρίας. Οι σεισμολόγοι λένε ότι τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ επικαιρότητα εξακολουθούν να κυριαρχούν τα θέματα διαφθοράς. H N.Δ. μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που υπέστη την τελευταία περίοδο αποφάσισε να αντιδράσει με χτυπήματα εναντίον MME. Χθες βουλευτές και στελέχη της N.Δ. με μπαράζ δηλώσεων επέκριναν τους δημοσιογράφους για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τις ειδήσεις, ενώ ο κ. Θ. Ρουσόπουλος κάλυψε τον κ. M. Κεφαλογιάννη για τις επιθέσεις του στα MME. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως αυτή η υπόθεση θα έχει συνέχεια καθώς για αρκετό διάστημα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης καθώς και δημοσιογράφοι θα βρεθούν στο στόχαστρο της N.Δ. για τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη δουλειά τους.

Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ νόμος για τον βασικό μέτοχο που θα έκοβε τον βήχα των «νταβατζήδων» από χθες μπήκε και επισήμως στο χρονοντούλαπο της Κομισιόν. Μαζί του πέθανε και ο αντίστοιχος νόμος του ΠΑΣΟΚ και πλέον ισχύουν μόνο οι κοινοτικοί κανονισμοί για θέματα της λεγόμενης διαπλοκής. Έτσι σύντομα θα κατατεθεί πρόταση νόμου περί βασικού μετόχου στη Βουλή αλλά… χωρίς βασικό μέτοχο.

KATA T’ ΑΛΛΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επισκέπτεται την Κύπρο έστειλε τριπλό μήνυμα σε Αθήνα – Τουρκία – Διεθνή Κοινότητα για το Κυπριακό ενώ η Κοντολίζα Ράις καλεί τον Ταλάτ στην Ουάσιγκτον…

Ο POMANO ΠΡΟΝΤΙ στέφθηκε χθες αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ιταλικής αντιπολίτευσης μετά τον θρίαμβό του (με 75% των ψήφων) στις προκριματικές εκλογές της Κεντροαριστεράς, η οποία καλούνταν να επιλέξει το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2006

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “