Eνώ οι λαθρέμποροι δρουν ανενόχλητοι

Κακά μαντάτα για την κυβέρνηση έφερε η πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών, η οποία βαφτίστηκε ως η «δημοσκόπηση Ρεγκούζα».

Είναι η πρώτη φορά που ένα γκάλοπ δείχνει να κλονίζεται σοβαρά η κυβέρνηση εξαιτίας της διαφθοράς σε συνδυασμό με την κακή πορεία της οικονομίας – δύο θέματα που θα καθορίσουν την πολιτική ατζέντα αυτή τη χρονιά. Παρότι όμως οι πολίτες εμφανίζονται πολύ δυσαρεστημένοι με την οικονομική πολιτική και πολύ φοβισμένοι με αυτά που έρχονται, εν τούτοις το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου δεν καταφέρνουν να καρπωθούν την αγανάκτηση του κόσμου. Το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο κόμματα κλείνει μόνο κατά μία μονάδα (στο 3%), ενώ ο κ. Καραμανλής αυξάνει τη διαφορά του από τον κ. Παπανδρέου στο ερώτημα περί καταλληλότητας για την πρωθυπουργία.

ΠΑΝΤΩΣ φαίνεται ότι το «φάντασμα» του A. Ρεγκούζα θα μας συνοδεύει για καιρό αφού επί των ημερών του το λαθρεμπόριο άνθησε, αντί να περιοριστεί όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά το κόμμα του. Δύο περιστατικά που συνέβησαν χθες, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ασύδοτη και προκλητική δράση των λαθρεμπόρων, κυρίως στο πετρέλαιο και τα τσιγάρα. Λαθρέμποροι εισέβαλαν με μεθόδους μαφίας στο παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Ακτή Κονδύλη όπου φυλάσσονταν δείγματα καυσίμων και παραποίησαν τα πειστήρια για τις εγκληματικές πράξεις τους. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν στη Μαύρικα Αιτωλοακαρνανίας τα μέλη πολυμελούς σπείρας που μετέφεραν 363.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία επρόκειτο να διοχετευθούν στην ελληνική αγορά. Είναι προφανές ότι οι μηχανισμοί δίωξης των λαθρεμπόρων είναι χαλαροί, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ίσως είναι και ο λόγος για τον οποίο από τις πρώτες αποφάσεις που αναμένεται να λάβει ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας είναι να κλείσει τα «αμαρτωλά» τελωνεία Δοϊράνης και Νίκης, τα οποία είχε ανοίξει ο κ. Ρεγκούζας.

TAYTOXPONA ο θόρυβος για τα περίφημα κανάλια της απάτης με τα 090 συνεχίζεται, καθώς κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέα στοιχεία για την παράνομη δράση τους με δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές να έχουν πέσει θύματα πληρώνοντας μεγάλα ποσά στα ροζ κανάλια της απάτης.

ΤΟΥΣ 30.000 – 40.000 ΦΤΑΝΟΥΝ, σύμφωνα με τη UNICEF, οι νεκροί από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που έπληξε το Σάββατο το πακιστανικό Κασμίρ. Μια ολόκληρη γενιά χάθηκε, καθώς στις χειρότερα πληγείσες περιοχές τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά. Οι άστεγοι ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια και οι γιατροί προειδοποιούν πως αν δεν φτάσει γρήγορα περισσότερη βοήθεια και δεν συντονιστούν οι προσπάθειες αρωγής, θα ξεσπάσουν επιδημίες

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “