Eνώ έρχονται αποκαλύψεις για νέες ύποπτες υποθέσεις

Όλα τα ‘χε η κυβέρνηση, ο Αλμούνια τής έλειπε. Για τον αρμόδιο επίτροπο ο λόγος, ο οποίος λίγες ώρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού από τον κ. Αλογοσκούφη άρχισε να δείχνει κίτρινες κάρτες.

Αμφισβήτησε την κυρίαρχη πολιτική του νέου προϋπολογισμού ­ την περιβόητη τιτλοποίηση, στην οποία η κυβέρνηση βασίζεται για είσπραξη εσόδων περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ ­ αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα μέτρα για την κάλυψη των ελλειμμάτων.

THN ΙΔΙΑ στιγμή η κυβέρνηση ­ δύο μέρες μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κατά την οποία δήλωσε ότι θα επιδείξει «μηδενική ανοχή» σε υποθέσεις διαφθοράς – αντιμετωπίζει νέες αποκαλύψεις ύποπτων υποθέσεων. Έτσι κανείς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να πει μέχρι πού φθάνει το «παιχνίδι» της UBS με τη μετοχή της ATE, ούτε πόσοι και ποιοι εμπλέκονται σ’ αυτό το κόλπο με το Χρηματιστήριο. Τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ είναι μέχρι τώρα – σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ – τα κέρδη της γνωστής ελβετικής τράπεζας από την αναδοχή της αύξησης του κεφαλαίου της Αγροτικής. Παράλληλα «TA NEA» παρουσιάζουν σήμερα το μεγάλο κόλπο διακίνησης λαθραίων προϊόντων – κυρίως τσιγάρων – που γίνεται από τα Τελωνεία της Δοϊράνης και της Νίκης με τη… σφραγίδα του υφυπουργού Οικονομικών.

KAI ΣΑΝ να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός έχει και τον πονοκέφαλο της επανεμφάνισης των βαρόνων. Μετά τον κ. Γ. Κεφαλογιάννη που ζήτησε ανασχηματισμό με αξιοποίηση των έμπειρων στελεχών, δήλωσε παρών και ο κ. M. Έβερτ, ο οποίος είπε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει όποιο υπουργείο τού αναθέσει ο Πρωθυπουργός. Λέτε να έχουν δίκιο εκείνοι που λένε ότι ο κ. K. Καραμανλής αποφεύγει τον ανασχηματισμό για να μην πολλαπλασιάσει τα εσωτερικά προβλήματά του;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου κορυφώνει την κριτική του λέγοντας ότι πλέον υπάρχει «μηδενική ανοχή για όσα λέει και κάνει ο Πρωθυπουργός» ενώ κατηγορεί με σκληρή γλώσσα την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Γ. Παπανδρέου είπε ότι «ο κ. Καραμανλής κατέθεσε προκαταβολικά τα όπλα και η κυβέρνησή του είναι μειωμένων προσδοκιών».

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνθρωποι διαδήλωσαν σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας χθες, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες, πιέζοντας έτσι την κυβέρνηση Ντε Βιλπέν να αλλάξει την πολιτική της στον τομέα της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “