... ενώ οι Έλληνες βιομήχανοι προτιμούν τα Bαλκάνια

Μείζον θέμα για την απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα αποτελεί η ομολογία – παραίνεση του προέδρου του Αρείου Πάγου προς τους δικαστές όλης της χώρας.

Γεμίσατε άδικα τις φυλακές τούς προειδοποιεί και τους συνιστά να τηρούν το μέτρο, να μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους με αποτέλεσμα να στέλνουν πίσω από τα κάγκελα για ψύλλου πήδημα όποιον εμφανίζεται στο εδώλιο. H πρακτική της σκληρής στάσης υιοθετήθηκε από πολλούς δικαστές την περασμένη άνοιξη από τον φόβο μήπως χαρακτηριστούν επίορκοι μετά τις αποκαλύψεις για σκάνδαλα στον χώρο της Δικαιοσύνης.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα ωστόσο είναι και η λίστα των ανέργων, η οποία κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει. Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μια μετά την άλλη, ενώ βιομήχανοι που την περασμένη δεκαετία πήραν με τη μορφή επιδοτήσεων πακτωλό χρημάτων από τον κρατικό κορβανά, τώρα μετακομίζουν στα Βαλκάνια όπου τα μεροκάματα είναι πολύ χαμηλότερα. Κορυφαίο παράδειγμα τα Κλωστήρια Ναούσης του κ. Θ. Λαναρά, μια επιχείρηση που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την περίοδο της φούσκας του Χρηματιστηρίου.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η ομιλία του κ. K. Καραμανλή στη ΔΕΘ, ιδιαίτερα στον θεσσαλικό κάμπο, όπου το κλίμα είναι εκρηκτικό με τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να πρωτοστατούν στις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, λόγω των αναταράξεων που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η ανακοίνωση Καραμανλή να μη χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης – το οποίο χορηγείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες φέτος -, το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί κάποιους τρόπους ενίσχυσης των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών.

KAI ΣΑΝ να μην έφθαναν όλα αυτά, η δυσοσμία από την Ψυττάλεια είναι ο νέος εφιάλτης για το μισό Λεκανοπέδιο. Το πρόβλημα, όσο περνά ο καιρός και τα έργα καθυστερούν, γίνεται όλο και μεγαλύτερο καθώς πολλές νύχτες κάτοικοι του Πειραιά και πολλών περιοχών της Δυτικής Αττικής σφραγίζουν πόρτες και παράθυρα για να περιορίσουν τη δυσοσμία. Και μη χειρότερα…

ΣΑΡΑΝΤΑ πέντε πτώματα ανακάλυψαν οι διασώστες σε ένα εγκαταλελειμμένο και πλημμυρισμένο νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης. Ανήκαν σε ασθενείς και πιθανολογείται πως πέθαναν μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα, ενώ περίμεναν να φιλοτιμηθούν κάποιοι και να τους απομακρύνουν… Έπειτα από όλα αυτά, το mea culpa που είπε χθες ο Τζορτζ Μπους για τα κυβερνητικά λάθη ακούγεται τουλάχιστον ανεπαρκές

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “