H κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά

Ήτανε στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και… η Κατρίνα. Βαρύ χειμώνα από τα τέλη Αυγούστου φέρνει για τα ελληνικά νοικοκυριά ο φονικός τυφώνας που σάρωσε τη Νέα Ορλεάνη.

Το πετρέλαιο, με τη βοήθεια των κερδοσκόπων οι οποίοι εκμεταλλεύονται κάθε θεομηνία, ξεπέρασε τα 70 δολάρια το βαρέλι, προκαλώντας σοβαρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές.

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση, κατά τη συνήθειά της, σηκώνει τα χέρια ψηλά και εμφανίζεται αδύναμη να δώσει χείρα βοηθείας στους οικονομικά ασθενέστερους, που ήδη πλήττονται από τη μάστιγα της ακρίβειας και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων τους. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου: το κάθε νοικοκυριό θα κληθεί φέτος να πληρώσει 288 ευρώ κατά μέσον όρο περισσότερα λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αλλά η κυβέρνηση δεν λέει ούτε λέξη για το επίδομα θέρμανσης, που κάποτε υποσχόταν.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, το ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρο της αντιπολιτευτικής του τακτικής τον κ. K. Καραμανλή, του οποίου χθες ζήτησε την παραίτηση από το υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διεργασίες των κομμάτων μετά τη «βόμβα» του 42% με εκλογή από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών που πέταξε η N.Δ. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει φως στο βάθος – πολύ βάθος όμως – του τούνελ για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ σ’ αυτές τις εκλογές.

ΑΠΟ THN ΑΛΛΗ, η απόφαση της υπουργού Παιδείας να μείνουν εκτός AEI και TEI όσοι υποψήφιοι δεν καταφέρνουν να πιάσουν τη βάση προκαλεί μια σειρά από σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες προφανώς δεν είχαν προβλεφθεί. H σημαντικότερη απ’ αυτές είναι ότι ουσιαστικά μετατρέπει σε… φαντάσματα 112 Τμήματα TEI σε όλη τη χώρα που θα μείνουν χωρίς φοιτητές.

ΟΣΟ για τους περίφημους ακτοπλόους, δεν μας αφήνουν να τους ξεχάσουμε ακόμη κι αν γυρίσαμε από τις διακοπές. Απειλούν με νέες περιπέτειες τούς κατοίκους των νησιών, καθώς ισχυρίζονται πως αν δεν επισκευαστούν τα – πράγματι προβληματικά – λιμάνια 7 νησιών θα σταματήσουν τα δρομολόγια προς αυτούς τους προορισμούς. Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσανε μάς πήραν και το βόδι…

Ο ΠΡΩΗΝ πρόεδρος της Πολωνίας και ιδρυτής του συνδικάτου Αλληλεγγύη Λεχ Βαλέσα απευθύνεται στους ξένους δημοσιογράφους κατά τη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Από την Αλληλεγγύη στην Ελευθερία» που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαρσοβία. Αύριο θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την απεργία του Αυγούστου 1980 στα ναυπηγεία του Γκντανσκ που σήμανε τη γέννηση της Αλληλεγγύης, του πρώτου ανεξάρτητου εργατικού συνδικάτου στην τότε κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “