Έγιναν σίριαλ τα... κάλπη-κα σενάρια

Επιμένει στην απειλή του για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, κόντρα στους υπουργούς και τους βουλευτές που διαφωνούν ανοιχτά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Και για να ενισχύσει την άποψή του προσθέτει και νέα επιχειρήματα, την ώρα που δυο κορυφαίοι υπουργοί – οι κ.κ. Δ. Σιούφας και N. Κακλαμάνης – επιχειρούσαν να «κόψουν» τη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα που κυριαρχεί επί μερες στη πολιτική ατζέντα. Από χθες πάντως μπήκε στο παιχνίδι των πρόωρων εκλογών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανήλθε στο θέμα στον «Αθήνα 9,84», με νέα επιχειρήματα: «Αν ξεπεραστούν τα όρια και υπάρχει μόνιμη αντιπαράθεση και κοινωνική αναταραχή τι να κάνουμε; Να κατεβάσουμε τα MAT; Εμείς δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες μεθόδους και πρακτικές. Έτσι έκανε η κυβέρνηση Σημίτη, έχασε και άλλαξε και αρχηγό. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να παραμείνει γαντζωμένη μια κυβέρνηση στην εξουσία. H προσφυγή στο πολίτη δεν είναι απειλή», ανέφερε ο γραμματέας της N.Δ.

Οι «φωνές» του Μαξίμου

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας – ο οποίος είναι στενός συνομιλητής του Πρωθυπουργού – επιχείρησε να κλείσει τη ζήτηση η οποία προκαλεί κλυδωνισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψή του την οποία σεβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πολύ». Αλλά και ο κ. N. Κακλαμάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι «η αίσθηση που πήρα από τον Πρωθυπουργό είναι εντατικοποίηση της δουλειάς και όχι προετοιμασία εκλογών».

Πάντως, οι ανοιχτές διαφωνίες κορυφαίων υπουργών και κομματικών στελεχών για τις πρόωρες εκλογές εντείνουν την ανασφάλεια των βουλευτών του κόμματος οι οποίοι προσπαθούν να μαντέψουν ποιο στέλεχος απηχεί τις απόψεις του Πρωθυπουργού. H χθεσινή δήλωση του κ. Δ. Σιούφα για παράδειγμα ερμηνεύτηκε από πολλούς ως «θέση του Μαξίμου» καθώς ο κ. Δ. Σιούφας συνομιλεί καθημερινά με τον Πρωθυπουργό.

«Μυρίζονται» εκλογές

Στο παιχνίδι των πρόωρων εκλογών μπήκε από χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του οποίου εκτιμούν ότι όλη αυτή η συζήτηση ίσως τελικά να μην είναι… παιχνίδι. Χθες, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των Ελλήνων εργαζομένων, ο κ. Παπανδρέου ανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ «εργάζεται για την επίτευξη κοινωνικής συμφωνίας» και πρόσθεσε ότι θα το κάνει «μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “