Πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες Έβερτ-Aλογοσκούφη

H Ψυττάλεια είναι από χθες ένας νέος όρος του πολιτικού λεξιλογίου της χώρας. Κι αυτό γιατί τα όσα ακούστηκαν χθες στο πολιτικό τρίγωνο που περικλείεται από τη Βουλή, τη Ρηγίλλης και την Καραγιώργη Σερβίας παραπέμπουν ευθέως στη λυματολάσπη της Ψυττάλειας.

Οι πρωτοφανείς καταγγελίες που εκστομίζουν πολιτικοί ο ένας εναντίον του άλλου, οι κ.κ. Έβερτ και Αλογοσκούφης για ύποπτες σχέσεις με τραπεζίτες προκαλούν τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα κλυδωνισμό στην κυβέρνηση, διότι ακυρώνουν στην πράξη τον υποτιθέμενο σκληρό αγώνα της N.Δ. κατά της διαπλοκής. Οι σχέσεις του τέως προέδρου του κόμματος με τον υπουργό Οικονομίας έφθασαν χθες στο μη περαιτέρω με δηλώσεις, διαρροές και προσωπικές επιθέσεις. Τα σκάγια πήραν και τον γαμπρό του M. Έβερτ, τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Π. Δούκα, με υπαινιγμούς του περιβάλλοντος Αλογοσκούφη ότι κ. Έβερτ θεωρεί λίγο το πόστο του υφυπουργού για τον γαμπρό του. Και έπεται συνέχεια σήμερα στη Βουλή… Τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός, πολλά λέγονται αλλά οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες.

KAI ΣΑΝ να μην έφθαναν όλα αυτά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φλωρίδης έβαλε στο στόχαστρο την οικογένεια του Πρωθυπουργού. Κατήγγειλε τον Αχιλλέα Καραμανλή ότι την ώρα που το κόμμα του μιλούσε για σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο εκείνος έκανε πάρτι στη Σοφοκλέους κερδίζοντας ενάμιση δισ. δραχμές εις βάρος χιλιάδων θυμάτων μικροεπενδυτών. Και ακόμη είπε ότι η οικογένεια του Σερραίου πολιτικού διαθέτει 20 οφ σορ εταιρείες. Οι καταγγελίες Φλωρίδη ήρθαν μετά τα όσα είχε δηλώσει προχθές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής για σχέσεις της κυβέρνησης με τη διαπλοκή. Δηλώσεις που κατέδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει την αμυντική στάση σ’ αυτό το ζήτημα και περνά στην αντεπίθεση.

KAI ΕΝΩ το οικονομικό επιτελείο βαδίζει με όλα τα μέτωπα ανοιχτά στις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, ζητεί συνταγές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Ρωτά πώς να πατάξει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, αφού παραδέχεται ότι υπάρχει δραματική μείωση των εσόδων τα οποία απέχουν κατά πολύ από τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση.

«ΟΙ EBPAIOI δεν εκδιώκουν Εβραίους» φώναζαν στο Ισραήλ οι διαδηλωτές στους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αντλίες νερού εναντίον τους. Δεκάδες Ισραηλινοί που αντιδρούν στο σχέδιο αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας και από τμήμα της Δυτικής Όχθης απέκλεισαν τη βασική οδική αρτηρία που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ και προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “