Kαι σκληρή γλώσσα Παπανδρέου για τη «γαλάζια επέλαση»

Έσπειρε ανέμους ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών βάζοντας πρώτη φορά στο τραπέζι θέμα ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και όριο συντάξεων.

Τελικά, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας είναι να εξαφανισθούν ως διά μαγείας οι συνταξιούχοι. Αυτό φαίνεται να έχει στο μυαλό του ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος χθες «επιτέθηκε» κατά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων και κατά του ύψους των συντάξεων που παίρνουν. Τα δύο – δηλαδή – «καυτά» ζητήματα του Ασφαλιστικού για τα οποία, προεκλογικά και μετεκλογικά, τα στελέχη της N.Δ. παρείχαν διαβεβαιώσεις στους εργαζομένους ότι δεν πρόκειται να τα αγγίξουν… Και τα σενάρια τρόμου για τους εργαζομένους, που «βλέπουν» έξοδο από τη δουλειά στα 65 και συντάξεις με χαμηλό πλαφόν, δίνουν και παίρνουν.

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση πάντως μεταφέρθηκε χθες στη Βουλή όπου οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου συγκρούστηκαν σε υψηλούς τόνους για τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης. Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα στελέχη του ότι επί χρόνια κομματικοποίησαν το κράτος με τον πιο ακραίο τρόπο ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη «γαλάζια επέλαση» στη Διοίκηση και τις «κομματικές εκκαθαρίσεις» στον Στρατό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ταυτίζεται με τη διαπλοκή, την οποία υποτίθεται ότι ήθελε να πατάξει.

ΠΑΝΤΩΣ στην κυβέρνηση και στη N.Δ. συνεχίζεται ο αναβρασμός από τη σκληρή στάση του κ. M. Έβερτ (ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενδέχεται να κάνει πίσω στο θέμα του IKA) απέναντι στις ρυθμίσεις Αλογοσκούφη για το Ασφαλιστικό των τραπεζών ενώ στο Μαξίμου δεν κρύβουν την αγωνία τους για τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή. Εντάσεις όμως υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος δέχθηκε πυρά ομαδόν από τρεις συναδέλφους του για τη στάση που κράτησε εντός και εκτός Βουλής σχετικά με την τροπολογία Έβερτ.

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ Τουρκία τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνε όλο και χειρότερα. Το νεώτερο είναι πως πιθανόν να βρεθεί στον αέρα η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αν η Άγκυρα επιμείνει να προκαλεί προβλήματα με την Κύπρο. Την ίδια ώρα η Αθήνα προχωρεί σε διάβημα προς την Τουρκία επειδή δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν για σχεδόν ένα λεπτό σε νησίδα κοντά στη Σάμο…

H ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο Ιράκ διαρκώς επιδεινώνεται. Χθες ο πρεσβύτερος βουλευτής του ιρακινού Κοινοβουλίου, ο Ντάρι Άλι αλ-Φαγιάντ, σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του και τους τρεις σωματοφύλακές τους όταν ένας καμικάζι έριξε πάνω στην αυτοκινητοπομπή τους παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “