Όπισθεν ολοταχώς και στο Aσφαλιστικό

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση σε ένα θέμα που επί 10 μέρες είχε κάνει σημαία της πολιτικής της.

Λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Πρωθυπουργός για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ομολόγησε το φιάσκο στην πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση του Ασφαλιστικού των τραπεζών. Από τον φόβο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο δεν θα χρηματοδοτήσει τελικά το νέο ενιαίο επικουρικό ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων. Φαίνεται ότι ο βασικός μέτοχος δεν ήταν το μόνο λάθος, αλλά η αρχή σε συνεχείς κυβερνητικές γκάφες του ιδίου τύπου.

KAI EKEI που παραλίγο θα ξεχνούσαμε τον υπουργό Άμυνας, φροντίζει ο ίδιος να μας μένει αξέχαστος. Στην πρώτη έπειτα από πολύ – πολύ καιρό εμφάνισή του, τα θαλάσσωσε ξανά. Εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής μύδρους εναντίον πρώην αξιωματικού – και μετέπειτα υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – που, όπως είπε, φακέλωνε τους αντιφρονούντες δεξιούς, αλλά τα πρακτικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν αποτύπωναν τα όσα είπε ο υπουργός. Τι συνέβη; Διέψευσε τον εαυτό του, αλλάζοντας αυτά που είχε πει.

ΠΑΝΤΩΣ, τα στελέχη του Μαξίμου και της Ρηγίλλης χθες έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Περάσαμε τον κάβο, έλεγαν με μια φωνή και επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ξανά κλίμα αισιοδοξίας στους συνεργάτες τους και να τονώσουν τη σοβαρά κλονισμένη αισιοδοξία των ψηφοφόρων τους, επαναφέροντας το σενάριο για κυβέρνηση οκταετίας της N.Δ. Υπάρχουν όμως και βουλευτές που εμφανίζονται συγκρατημένοι και λένε με νόημα ότι στο κόμμα τους τα θαύματα κρατούν το πολύ τρεις μέρες….

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, τώρα, ο κ. Γ. Παπανδρέου προαναγγέλλει ένα πολύ θερμό αντιπολιτευτικό καλοκαίρι. Οι δυο ομιλίες του στη Βουλή, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του, ήταν αποκαλυπτικές της νέας τακτικής που θα ακολουθήσει, ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι η N.Δ. πρέπει να είναι έτοιμη για πολλές εκπλήξεις. Για να δούμε…

«NA ΚΛΕΙΣΕΙ τώρα το κολαστήριο!». Αυξάνονται και εντείνονται συνεχώς οι φωνές στις ΗΠΑ που απαιτούν να κλείσει αμέσως η φυλακή στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, μετά και το νέο κύμα αποκαλύψεων για βασανιστήρια κρατουμένων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “