Eνώ προμηνύεται καυτό καλοκαίρι με Aσφαλιστικό

Σε Συμπληγάδες βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την απόφαση του K. Καραμανλή να προωθήσει άρον άρον μέχρι το τέλος Ιουλίου τις περίφημες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις.

Από τη μια η νέα γκάφα Ρεγκούζα που ουσιαστικά αποκαλύπτει την προχειρότητα και τις αλχημείες στον σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής και από την άλλη η αναμενόμενη μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα προμηνύουν για τον K. Καραμανλή ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

ΧΘΕΣ H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, διά του εκπροσώπου της έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και κάλυψε τον λαλίστατο και «μαρτυριάρη» υφυπουργό Οικονομικών εν όψει της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Παρ’ όλ’ αυτά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της N.Δ. ζητά τον αποκεφαλισμό του. Και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει τον νόμο για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, η ΟΤΟΕ αναγγέλλει συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως την Παρασκευή. «H κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι μεταρρυθμίσεις με τους εργαζομένους απέναντι δεν μπορούν να γίνουν», δήλωσε χθες ο κ. X. Πολυζωγόπουλος δίνοντας το σύνθημα για γενικευμένες κινητοποιήσεις.

THN ΙΔΙΑ στιγμή και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στον M. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έσπευσε να συμφωνήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις και την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων προτού το κόμμα του αποσαφηνίσει τη θέση του. Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βγει από τα… αριστερά στην κυβέρνηση – θα επισημάνει ότι άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο προώθηση συμφερόντων και θα τονίσει ότι το κόμμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι το ΠΑΣΟΚ.

ΑΛΛΑ και οι μαθητές-υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης περνούν τον δικό τους Γολγοθά μετα τη χθεσινή πανωλεθρία που υπέστη η συντριπτική πλειονότητα στο μάθημα της Φυσικής. Τα υπερβολικής δυσκολίας θέματα στα οποία εκλήθησαν να εξεταστούν, μπέρδεψαν και τους ίδιους τους φυσικούς. Αποτέλεσμα, περίπου 7 στους 10 μαθητές θα βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση. Όσο για το άριστα, μόνο… νέοι Αϊνστάιν μπορούν να το προσεγγίσουν, όπως χαρακτηριστικά λένε πεπειραμένοι εκπαιδευτικοί.

KAI ΜΕΣΑ σ’ όλ’ αυτά η εξαγγελία της κυβέρνησης για ΦΠΑ στα ακίνητα το 2006 οδήγησε σε έκρηξη τα στεγαστικά δάνεια με ωφελημένες τις τράπεζες. Ταυτόχρονα ουρές σχηματίζονται στις Εφορίες για να μεταβιβάσουν οι γονείς τα ακίνητα στα παιδιά τους πριν από το τέλος του χρόνου.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του προέδρου Κάρλος Μέσα πως προτίθεται να παραιτηθεί, ουδόλως καθησύχασε τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και εργάτες των ορυχείων της Βολιβίας, που απέκλεισαν την πρωτεύουσα Λα Πας και συγκρούσθηκαν με την αστυνομία για δεύτερη συνεχή ημέρα. Οι ηγέτες των Ινδιάνων ζητούν την εθνικοποίηση των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου της χώρας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “